Urológia

Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.

Az urológiai betegségeket a panaszok alapján nem mindig könnyű elkülöníteni. Más például a mozgás-szervrendszeri, reumatológiai problémáktól, de vannak bizonyos tünetek, amelyekkel érdemes először az urológust felkeresni: a deréktáji tompa fájdalom, nyomásra érzékeny vesetájék, a vizelési képtelenség, az erősen csípő vizelet, gyakori vizelési inger, vesegörcs, heretájéki fájdalom, nagy intenzitású deréktáji fájdalom, amely a combba, herékbe, nőknél a hólyag felé sugárzik.

Urológia

Az urológiai betegségek esetében is nagy jelentőséggel bírnak a szűrővizsgálatok, hiszen korai stádiumban bármely betegség hatékonyabban gyógyítható. Urológiai betegség a vesekő, a vesemedence-gyulladás, veseelégtelenség, a húgyhólyag-gyulladás. Nőknél gyakori probléma az inkontinencia, férfiak esetében a herék, a hímvessző, a járulékos nemi mirigyek betegségei, a prosztata-gyulladásos, jó- és rosszindulatú daganatos elváltozásai által okozott panaszok.

Az impotencia pszichés okai

Ha a merevedési zavar hátterében nem szervi ok áll.

Az impotencia lehetséges szervi oka

Ezek a szervi problémák okozhatnak merevedési zavarokat!

Ezek a betegségek okozhatnak véres vizeletet

Figyelje a kísérő tüneteket, melyek segítenek a véres vizelet okának kiderítésében és a diagnózis felállításában!

Prosztatarák megelőzése – 8 hasznás tanács!

A legfontosabb tennivalók, ha el akarja kerülni a prosztatarákot!

Ezeket tegye, ha az epéje rosszalkodik!

Hasznos tanácsok, hogy ne legyen gond az epéjével.