A stressz hatása az emberi kapcsolatokra és a potenciára: mit tehetünk?

A stressz hatása az emberi kapcsolatokra és a potenciára: mit tehetünk?

Kapcsolódó tünetek:

Napjainkban egyre több férfi küzd merevedési problémákkal, és a probléma – sajnálatos módon - egyre fiatalabb korban jelentkezik, amikor jellemzően a probléma hátterében még nem kimutatható egészségügyi ok húzódik. Akárhogy is nézzük, be kell látni, hogy felgyorsult világunk nem kedvez az emberi kapcsolatoknak. Az emberi kapcsolatokat ugyanis – ahhoz hogy működjenek – ápolni kell, időt kell szánni rájuk, amiből nekünk, a mai kor emberének egyre kevesebb van. És nem csak embertársainkra, de sajnálatos módon saját magunkra is.

Ha merevedési problémákkal küzdünk, az annak a jele, hogy változtatnunk kell! Elsősorban tehát érdemes lenne megkeresni, hogyan tudnánk csökkenteni vagy menedzselni a bennünket érő stresszt. Erre számtalan lehetőség létezik, de mivel különbözőek vagyunk, nincs egy egyetemes módszer, ami mindenkinél beválik. Van, aki az intenzív testmozgásra esküszik, pl. a futásra, más egy könnyebb sétára, túrázásra, van aki a meditálásra, olvasásra, relaxációra, egy forró fürdőre vagy egy lazító masszázsra. A lényeg, hogy mindennap próbáljunk beiktatni az életünkbe néhány percet, amit csak magunkra szánunk, amikor valami olyat csinálunk, amit szeretünk, ami feltölt bennünket és segít kiszellőztetni a fejünket. Jó, ha hetente legalább háromszor valamilyen testmozgást is sikerül beiktatni, és próbáljunk meg annyit aludni, amennyire a szervezetünknek szüksége van. Törekedjünk rá, hogy az alvásunk pihentető legyen, és igyekezzünk ehhez megfelelő körülményeket biztosítani. Vegyünk egy kellemes fürdőt, szellőztessük ki a szobát lefekvés előtt, kerüljük a képernyőt, inkább olvassunk lefekvés előtt. Ha van párunk, akkor szerencsések vagyunk, hiszen van kihez odabújni, ráadásul az emberi érintésnek, ölelésnek szintén stresszcsökkentő hatása van.

Ahhoz azonban, hogy a párkapcsolatunk minden szinten kielégítő legyen, fontos, hogy odafigyeljünk egymásra. Ha önmagunkra tudunk tehát egy kis időt szánni, és önmagunkkal rendben vagyunk, jól tudjuk kezelni a bennünket érő stresszt, akkor minden bizonnyal ez is könnyebben megy majd. Néhány apró figyelmesség nem sokba kerül, ám többszörösen megtérül. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég ha pl. ágyba visszük reggel a kávét a párunknak, időnként reggelit készítünk neki vagy elvisszük vacsorázni, néha segítünk a házimunkában, elintézzük a bevásárlást vagy kivisszük a szemetet, lemossuk az autóját, megkérdezzük, hogy milyen napja volt. Ha figyelmesek vagyunk a párunkkal, jó esetben figyelmességünk viszonzásra talál, és ő is megpróbál a kedvünkben járni. Ha mindezek mellett még meg is hallgatjuk egymást, és szívesen beszélgetünk egymással, akkor valószínűleg jó úton járunk, mert megvan köztünk az intimitás és a szexuális kapcsolatunk is kielégítő, ami szintén egy stresszcsökkentő tényező.

Ha azonban ez nincs így, és esetleg kissé már elhidegültünk a párunktól, akkor minden bizonnyal a szexuális kapcsolatunk sem nevezhető kielégítőnek. Ilyen esetben érdemes megfogadni a fenti tanácsokat: hatékony stresszkezelés, odafigyelés önmagunkra és a párunkra, és tenni a kapcsolatunkért, szükség esetén akár egy párterapeuta bevonásával.

Ha úgy érezzük, hogy férfi potenciánknak támogatásra van szüksége, léteznek kifejezetten erre a célra dedikált étrend-kiegészítő készítmények. Ilyen például a Liderin tabletta, amely ginzenggyökér, tengerparti fenyőkéreg és macagyökér kivonatát tartalmazza. A ginzeng hozzájárul az erekció kiváltásához és fenntartásához. A fenyőkéreg-kivonat növeli a vérerek áteresztőképességét, így segíti a helyi keringést, a mikrocirkulációt. A maca pedig gyökér hozzájárul az állóképesség, valamint a normál szexuális aktivitás és energia fenntartásához. Ezeken felül B-vitaminokat, koffeint és L-arginint tartalmaz még. Javasolt rendszeresen, naponta fogyasztani, és a szexuális aktus előtt 1 órával bevenni. Vérnyomáscsökkentőt szedőknek, alacsony vérnyomásúaknak és szívbetegeknek nem ajánlott a szedése. Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Támogatott tartalom
Stada Hungary Kft.
1133 Budapest, Váci út 116-118. Agora Tower. ép. 11. em
2023. december 1.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink