Egészség A-Z

A hátfájdalom 10 lehetséges oka

Manapság egyre többen küzdenek folyamatos hátfájdalommal. Számos ok miatt alakulhat ki a kellemetlenség. Nézzük 10 olyat, amire lehet, hogy nem is gondolnánk.
2021. október 1.

Ezért kell azonnal kezelni a szívizomgyulladást!

A BENU cikkéből megtudhatja, mi okozza a szívizomgyulladást, mit tehetünk ellene, és hogyan előzhetjük meg a szív leggyakoribb betegségeit.

2021. szeptember 29.

Hogyan segít a mángold a koleszterinszintünkön?

A mángold egy tápanyagokban gazdag zöldség, melynek számos pozitív hatása van – többek között a koleszterinszintünkre is jótékonyan befolyással.

2021. szeptember 28.

7 természetes potencianövelő

A világ növényeinek számos jótékony hatásuk van, és nem csupán az egészségünkre nézve. A soron következők például potencianövelő hatásukról is ismertek.

2021. szeptember 25.

3 megcáfolhatatlan érv a rebarbara fogyasztása mellett

A rebarbarának számos jótékony hatása van, többek közt szabályozza a koleszterinszintet és javítja az emésztést. Cikkünkben eláruljuk, hogy továbbá miért ajánlott ezt a finom zöldséget rendszeresen fogyasztanunk.

2021. szeptember 24.

Mit egyen az, aki vérszegény?

Sápadtság, fáradékonyság és kimerültség – ezek lehetnek a vérszegénység tünetei is. Amennyiben ilyen jeleket tapasztalunk magunkon, fokozottan kell figyelnünk az étkezésünkre, hiszen a megfelelő étrenddel mérsékelhetjük a szimptómákat.

2021. szeptember 21.

Természetes gyógymódok szénanátha esetén

A szénanátha okozta kellemetlen tüntetek ellen gyógyszereket szoktunk segítségül hívni, pedig számos más megoldás is létezik. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen természetes gyógymódok léteznek.

2021. szeptember 20.

Mi mindenre jó a keserűsó?

A keserűsó nem csupán a bőrünkre van pozitív hatással, hanem az egészségünkre is, hiszen számos panaszt képes enyhíteni.

2021. szeptember 18.

Hialuronsav, bőrünk fiatalságának kulcsa

A hialuronsav egy igazi csodaszer, ha bőrünk fiatalságának megőrzése a cél. De mit tud valójában? Miben rejlik az ereje? Cikkünkből kiderül.

2021. szeptember 14.

A matcha tea jótékony hatásai

Az utóbbi időben kevés népszerűbb ital létezik a matcha teánál. Ennek oka nem csak annak ízében rejlik, hanem számos jótékony hatásának is köszönhető.

2021. szeptember 13.

A vérehulló fecskefű jótékony hatásai

A vérehulló fecskefűről az utóbbi években megfeledkeztünk, pedig jó választásnak bizonyul szemölcsök és más bőrbetegségek kezelésére. Ezeken kívül számos egyéb jótékony hatása is van, azonban a lehetséges mellékhatásokról sem szabad megfeledkeznünk.

2021. szeptember 7.

Így győzhetjük le a parlagfű allergiánkat

Sokak életét megnehezíti pollenszezonban a parlagfű. A BENU cikkéből kiderül, mit lehet tenni ellene.

2021. szeptember 4.