7 természetes potencianövelő

7 természetes potencianövelő

Kapcsolódó tünetek:

A világ növényeinek számos jótékony hatásuk van, és nem csupán az egészségünkre nézve. A soron következők például potencianövelő hatásukról is ismertek.

Olívaolaj

Az Athen Egyetem egyik kutatása arra az eredményre jutott, hogy az olívaolaj javítja az idősebb férfiak szexuális teljesítményét. A tanulmányban 660 férfi vett részt, akik átlag életkora 67 év volt. A szakemberek vizsgálatai során kiderült, hogy azok, akik hetente legalább 9 evőkanál olívaolajat fogyasztottak, továbbá a mediterrán étkezést részesítették előnyben, sokkal ritkábban tapasztaltak bármilyen problémát a potenciájukkal, és a tesztoszteronszintjük is magasabb volt. Ezt az eredményt azzal magyarázzák, hogy mediterrán étkezéssel megelőzhetjük az érbetegségek kialakulását, aminek köszönhetően egészségesek maradnak a nemi szervben található erek is.

Ginzeng

Kínában már 2000 éve használják a ginzenget afrodiziákumként, és számos klinikai kutatás is bizonyítja jótékony hatását. Tudni kell, hogy a ginzenggyökér serkenti a nitrogén-monoxid előállítását a vérben, aminek pedig értágító hatása van. Ennek ellenére, akkor nincs hatása, ha mindössze az aktus előtt szedjük be. Ideális esetben több héten vagy hónapon keresztül kell szedni annak érdekében, hogy javulást érjünk el.

Yohimbe

Ezt a különleges kivonatot a yohimbe fa kérgéből nyerik ki, és már az ókori Egyiptomban is használták afrodiziákumként. A ginzenghez hasonlóan a yohimbe is kitágítja az ereket, így jobb lesz a medence és a nemi szerv vérellátása, továbbá hangulatjavító hatása is van. Mindezek ellenére arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy alkalmazása következtében számos mellékhatás is felléphet – így például erős szívdobogás, magas vérnyomás vagy álmatlanság.

Gingko

Ezt a növényi kivonatot a gingko fa leveleiből állítják elő. Hatásának köszönhetően javul a nemi szervben található erek vérellátása. Egy német kutatás során a résztvevő férfiak fele hat hónapon belül ismét normális erekcióról számolt be. Ehhez az eredményhez naponta 60 milligramm gingko kivonatot vittek be a szervezetükbe. A napi 240 milligramm gingko elméletileg még ártalmatlan, ennek ellenére az urológusok azt javasolják, hogy eleinte csak 60-80 milligrammot vigyünk be, és szépen lassan növeljük a napi adagokat. Erről mindenképp érdemes szakorvossal egyeztetni.

Püspöksüveg (Horny Goat Weed)

A püspöksüveget leginkább por formájában lehet beszerezni. Természetes afrodiziákumként van számontartva, mely jótékonyan hat a termékenységre és növeli a potenciát.

Sáfrány

Ez egy rendkívül értékes, aranysárga színű fűszernövény, mely szintén természetes potencianövelő. Nem csupán a férfiak, hanem a nők libidójára is jótékonyan hat, a benne található antioxidánsoknak köszönhetően pedig még a gyulladásokon is képes enyhíteni.

Maca por

A maca növény eredetileg a perui Andokban őshonos, és a keresztesvirágúak nemzetségébe tartozik. Európában a magas tápanyagtartalma miatt közkedvelt, így gyakran fogyasztják táplálékkiegészítőként. Ezen kívül sterolt is tartalmaz, ami javítja a vérkeringést, így hatékonyan fellép az erekciós problémákkal szemben.

2021. szeptember 25.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek