Ha lanyhul az erő és a férfiasság

Állj készen bármikor

Kapcsolódó tünetek:

Előbb az okát…

A férfiak általában nem szívesen fordulnak orvoshoz. Különösen akkor nem, ha a férfiasságukkal elégedetlenek. Noha, mint tudjuk, mindenki egy született Casanova. Szóban, és baráti körben, és a feleség távollétében.

Ha valaki mégis csütörtököt mond pénteken, és hát más napokon is, abban sajnos nincs semmi vicces. Fiatalabb korban különösen kellemetlen, komoly lelki bajok forrása is lehet. A sikertelenség szorongást szül, az tovább rontja a fizikai képességet, és oda-vissza, máris egy ördögi kör közepén találja magát.

A pőre igazság, hogy minden második 40 év feletti férfinál előfordulnak kisebb-nagyobb merevedési problémák. Hátterében pedig nemcsak lelki okok, de többféle szervi betegség is állhat.

A merevedési zavar, orvosi nyelven erektilis diszfunkció miatt a pénisz képtelen normális merevedésre, avagy a merevedés mértéke vagy időtartama nem kielégítő. A kiváltó ok függvényében ez lehet átmeneti vagy tartós. Lényeges, hogy a merevedési zavar független a megtermékenyítő képességtől. Ha valaki nem képes a szexuális aktusra, az esetek nagyobbik részében lombikos megoldással még lehet gyereke.

Korral jár, a kor előrehaladtával természetesen gyakoribb a potenciazavar.

A nagyivók is sokszor szenvednek merevedési zavaroktól, különösen azok, aki ivással próbálják (meg)oldani a stesszes helyzeteket. Hosszú távon a dohányzás is ludas, érszűkítő hatása miatt. Az izomtömeg növelésére szedett (testépítő) „cuccok” mellékhatása merevedési zavar is lehet.
Bizonyos betegségek, illetve azok karbantartása szedett vényköteles gyógyszerek ronthatják a férfiassági mutatót. Ilyenek általában a magas vérnyomás, a depresszió, a prosztatagyulladás, a diabétesz, a pajzsmirigybetegségek, az elhízás, az érelmeszesedés gyógyszerei.

Magától nem múlik az erektilis diszfunkció, legalábbis csak nagyon ritkán, jobb tehát orvoshoz fordulni. Akár a háziorvostól is kérhet segítséget. Néha egy erősebb nyugtató is képes megoldani a problémát (ha szorongás váltotta ki). Leggyakoribb oka a tartós és kezeletlen stressz. Ezt leginkább pszichoterápiával lehet kúrálni. Másféle lelki bajokra pszichológus, szexuálpszichológus, pszichiáter ajánlhat megfelelő terápiát.

Szervi baj esetén viszont nem lehet megúszni a szakorvost. Leginkább andrológus- vagy urológus-szakorvos segíthet, de ha az érrendszer érintett, akkor az angiológus, kardiológus-szakorvos véleményét is megkérdezik.

A természet patikájában számtalan gyógynövényekről gondolják és bizonygatják, hogy hatékonyak ezen a területen is. Ilyenek például az ázsiai ginzeng, a goji bogyó, a fűrész pálma, a ginkgo biloba, a szerecsendió, a yohimbé, és így tovább.


Ha valaki természetes szerrel szeretné megtámogatni a teljesítményét; ne próba-szerencse alapon válasszon. Csak megbízható helyről vásároljon, és a legjobb egy képzett orvos-természetgyógyász véleményét is meghallgatni.

A cikk megjelenését a Simply You Hungary Kft. támogatta.
Forrás: Kiskegyed 2022.04.12. lapszám
2023. február 1.

Kiemelt ajánlatunk