Leghatásosabb tippek aranyér ellen

aranyér ellen

Kapcsolódó tünetek:

Ahhoz, hogy megoldást találjunk a sokakat érintő problémára, ismernünk kell milyen jellegű ez a betegség. Az aranyér egy, vagy több véna megnagyobbodása a nyálkahártyák alatt, amelyek a rectum (végbél) és az anus (végbélnyílás) környékén helyezkednek el. Az aranyér csak akkor válik problémává, illetve csak akkor beszélünk aranyérről, amikor ezek az erek megduzzadnak, a túl nagy nyomás következtében és fájdalmasak, gyulladtak lesznek. Míg mindent meg tudnak tenni, amit azelőtt is, addig gyakori, hogy nem foglalkoznak az egyre súlyosbodó aranyérrel, de ha Ön szeretné elkerülni a fájdalmat és a rizikót jelentő szövődményeket, akkor szüksége lesz néhány tippre az aranyér ellen. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy előzheti meg az aranyér kialakulását, vagy rosszabbodását!

Íme néhány hasznos tanács aranyér ellen!

Testmozgás

Az utóbbi időben úgy tűnik, hogy a testmozgás egy mágikus gyógymód, ami csaknem mindenre gyógyír - és ez tényleg így van! Nem csak olyan problémákat segít elkerülni, mint a szívbetegség, a cukorbetegség és az Alzheimer-kór, de rendszeres testmozgás következtében az izmok lazább és lágyabb tartása és a jobb bélmozgás miatt az aranyér ellen is az egyik legbiztosabb védekezés lehet! Az aranyér ellen nem a nehéz fizikai munka és az erőltetett sport lesz a megoldás, hanem a napi 20-30 perces séták és a székrekedést megelőző laza tornamozdulatok, vagy a futás, úszás.

Tisztálkodás

Bár az ok nem világos, egyes tanulmányok összefüggést mutatnak a tiszta alsófertáj és aranyér megelőzése között - persze a személyes higiénia javára. Egy 138 embert vizsgáló tanulmányban a tudósok azt találták, hogy a higiéniára jobban odafigyelők esetében ritkább az aranyér. Amire felhívják a figyelmet, hogy a lefekvés előtti fürdésnek van kiemelt szerepe a kérdésben, kiemelt figyelmet fordítva a genitáliák megtisztítására.

Táplálkozás

A rostok az egészséges táplálkozás fontos részei - és egészség alapja. Mivel a rostok segítenek megóvni az Ön emésztését, ez megakadályozza az aranyeret ugyanúgy, mint a testmozgás - a székrekedés kiküszöbölésével. Napi 25-30 gramm rostot kell elfogyasztani ahhoz, hogy az a szervezet számára biztosítsa, amelyet magas rosttartalmú ételekben, például babban, brokkoliban, sárgarépában, korpa, teljes kiőrlésű gabonákban és friss gyümölcsökben talál.

Hidratáltság

Minél többet iszik, annál jobban kedvez az aranyér elkerülésének! Ebben a viszonylatban az alkohol és a kávé fogyasztása nem számít folyadéknak, mivel ezek vízhajtó hatásúak és több folyadékot hajtanak ki, mint amit beviszünk általuk. A megfelelő hidratáltság segít a székletet lágyan tartani, mely áldásos az aranyérrel küszködők számára is.

Vegye lazán!

Régebbi kutatásokkal ellentétben, egy új, 2813-ember bevonásával folytatott kísérlet eredménye azt mutatta, hogy az ülő munka és néhány kiló súlyfelesleg nem befolyásolja az aranyér kialalkulásának kockázatát, sőt az ülő életmód valójában inkább csökkenti azt. A kutatások azt mutatják, hogy a túl sok feszültség, a nehéz tárgyak emelése, a vérnyomás hiretelen emelkedése az, ami sokkal inkább kockázatot jelent az aranyér esetében.

Menjen, amikor mennie kell!

Valószínűleg azt már tudja, hogy a székrekedés az aranyér kialakulásának egyik nagy kockázati tényezője. Az, hogy több rostot eszünk és több vizet iszunk, nem az egyetlen módja annak, hogy megőrizzük a belek egészségét. Az is fontos, hogy amint a székelési inger fellép, azonnal menjen és végezze el sürgető dolgát a mosdóban. A visszatartott széklet ugyanis túl száraz és kemény lehet. Ez azért van, mert a belek nem tartják meg a széklet nedvességtartalmát hosszabb távon. Ha fenti tanácsaink szerint jár el, nagy valószínűséggel elkerülheti az aranyér megjelenését, vagy kiújulását!
2017. november 24.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek