7 egyszerű szokás a meghitt ünnepekért

7 egyszerű szokás a meghitt ünnepekért

Kapcsolódó tünetek:

  1. Aludjunk eleget
A karácsony estét rengeteg előkészület előzi meg, így gyakran erőnkön felül próbálunk teljesíteni, hogy minden minél tökéletesebb legyen. Ez nagyon sok munkával jár, így hajlamosak vagyunk mellőzni a pihenést, amire azonban szüksége van a szervezetünknek. Legalább hét-nyolc óra alvás az ideális, hiszen ennyi idő alatt képes regenerálódni a testünk, továbbá az idegrendszerünknek is szüksége van a kikapcsolódásra.
  1. Fontos a visszatöltés
A karácsonyi időszakban, amikor folyamatosan pörgünk, még fontosabb, hogy odafigyeljünk vitaminraktáraink feltöltésére. A magnézium, a cink és az Omega-3 olyan tápanyagokkal látják el a szervezetünket, melyek pozitívan hatnak a testünkre. A magnézium ellazítja az izmokat és csökkenti a szorongást. A cink felturbózza az immunrendszerünket, az Omega-3 pedig gyulladáscsökkentőkkel tesz a jó közérzetért.
  1. Foglalkozzunk magunkkal!
A nagy rohanásban ne feledkezzünk meg magunkról! Minden nap legyen legalább 15 perc, amikor mi állunk a középpontban! Ez idő alatt pihenjünk, relaxáljunk, esetleg jógázzunk, vagy igyunk meg egy bögre teát, olvassunk egy könyvet. A lényeg, hogy csak magunkkal foglalkozzunk, és figyeljük meg, mennyivel kiegyensúlyozottabbak leszünk.
  1. Ne idegeskedjünk!
Az a személy, aki gyakran befeszül és szorong, feltehetőleg mindent irányítani akar, ezáltal azonban saját helyzetét nehezíti meg. Ha az elintézendő dolgok listája túl hosszú, akkor gondoljuk végig, hogy mi az, ami valóban fontos, és mi az, amit inkább engedjünk el. Ne nehezítsük meg feleslegesen a saját dolgunkat.
  1. Intézzük otthonról!
Nem is létezik jobb időszak arra, hogy a pizsamánkban intézzük el a különböző teendőket. Tegyünk valami jót magunkkal, és ahelyett, hogy a boltokat járnánk, inkább vásároljunk az interneten, akár élelmiszert, akár ajándékot.
  1. Feladatfelosztásra fel!
Nem egyedül nekünk kell mindent elintéznünk. Osszuk ki a feladatokat a családtagjainknak, hiszen senki sem mondta, hogy rajtunk kívül más nem segíthet be az előkészületekbe.
  1. Mozogjunk eleget
Furcsának tűnhet, hogy a rengeteg rohangálás mellett nem a hosszas pihenés ajánlott, hanem a mozgás. Utóbbi hatására azonban csökken a vérnyomásunk és a stressz. Természetesen nem egy maraton lefutására kell gondolni! Már egy rövid séta is csodákra képes
2018. december 9.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek