5 tipp, hogy ne őrüljünk bele az ünnepi időszakba

5 tipp, hogy ne őrüljünk bele az ünnepi időszakba

Kapcsolódó tünetek:

  1. Nem az ajándék vételára számít
Nem kell horribilis összegekért ajándékot vennünk, hiszen nem az számít. Készítsünk inkább valami személyre szóló apróságot, így biztos, hogy mosolyt csalunk szeretteink arcára. A karácsony szóljon ismét a szeretetről, ne a költekezésről.
  1. Vásárlási láz kerülése
Már novemberben megtelnek a bevásárlóközpontok ide-oda rohangáló emberekkel, akik eszeveszetten keresik a tökéletes ajándékot. Ez elképesztő stresszel jár, továbbá sok esetben semmi értelme. Akkor induljunk el vásárolni, amikor van konkrét ötletünk, vagy rendeljük meg a neten, így még az embertömeget is el tudjuk kerülni.
  1. Munkafelosztás
Karácsony előtt rengeteg teendő akad, melyeket egyedül csak óriási erőfeszítéssel tudunk véghez vinni. Nyugodtan kérjünk segítséget, és osszuk fel a különböző feladatokat. Sehol sincs leírva, hogy egyedül kell mindennel megbirkóznunk, a család többi tagja is vegye ki a részét! A közös sütés például szuper program is lehet.
  1. Maximalizmus
Ne törekedjünk a tökéletességre, mert csak beleőrülünk. A lakásnak nem kell szuper tisztának lennie, és semmi szükség egy ötfogásos vacsorára sem. Kössünk kompromisszumokat, akár a menünél, az ajándékoknál, de a meghívott vendégek számánál is.
  1. Rokonság
Az ünnepi időszakban a legtöbb családnál kötelező a rokonlátogatás, ami azonban szintén rengeteg feszültséget szülhet, főleg, ha semmi kedvünk kimozdulni. Ilyen esetben nyugodtan döntsünk úgy, hogy csak a legközelebbi rokonokat látogatjuk meg, és idén hagyjuk ki például a másod- és harmad-unokatestvéreket.
2019. december 11.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek