Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Megfázás, influenza

 

A leggyakoribb légúti megbetegedések: a megfázás és az influenza. A megfázás ellen, amelyet a több száz vírusféle valamelyike okozza és cseppfertőzéssel terjed, nem létezik védőoltás. A meghűlés nem súlyos betegség, annak ellenére sem, hogy nagyon sok kellemetlenséget okoz a tüneteivel. Lappangási ideje általában egy-két nap, de lehet néhány óra is.

Az influenzát három nagy víruscsoport egyike okozza és komolyan kell venni, mert szövődményei akár életveszélyesek is lehetnek. A szervezetet komolyan megterheli és hosszú ideig is elhúzódhat a gyógyulás.

Mit együnk és igyunk, ha megfáztunk?

Ebben a hideg időben nagyon könnyen meg lehet fázni, meggyógyulni azonban annál nehezebben. Az alábbi immunerősítő ételek és italok fogyasztása viszont felgyorsíthatják ezt a folyamatot.
2019. január 19.

Ezért viselik rosszabbul a férfiak az influenzát

Ha egy életerős férfi megbetegszik, többnyire felmerül a kérdés: vajon miért viseli meg őket annyival jobban a kór, mint a gyengébbik nem képviselőit? Lehet, hogy valóban jobban érintettek a betegségben?
2018. február 23.

Orrfújástól kisebesedett orr? Ezt teheti ellene!

Megfázás esetén sokaknál okoz problémát a gyakori orrfújástól kisebesedett orr. Ez nem csak fájdalmas, de sajnos nem is szép, és előfordul, hogy elég lassan gyógyul. Mit tehetünk ellene?
2018. január 29.

Az influenza elleni oltás

Az akár életveszélyes szövődményekkel is együttjáró influenza ellen sokak számára a megoldás az ingyenesen elérhető influenza elleni oltás lehet.
2018. január 19.

Sóterápia a megfázás ellen!

Az egyik olyan terápia, amely az utóbbi évtizedben itthon is fellángolt, a haloterápia, vagy más néven sóterápia, amely megfázás ellen nagyon hatékony módszer.
2017. december 3.

Mossa ki a náthát orrából!

Az orr és arcüreg átmosás a váladékkal telt, megduzzadt arcüreg és nyálkahártya kezelésére szolgál. A Proetz kezelés az orröblítés és az orrszívás együttes használata. A terápia segítséget nyújthat az elhúzódó nátha, vagy más légúti betegség ellen.
2017. december 3.

Népszerű tévhitek az influenzáról

Van, aki antibiotikumokat követel, amint kiderül, hogy influenzás, mások rettegnek a fertőzés elleni védőoltásoktól és egyesek szerint pedig ez a betegség egyáltalán nem is veszélyes. Az influenzával kapcsolatban számos tévhit terjed, össze is gyűjtöttük, melyek ezek!
2017. november 20.

5 termék, amire szükséged van otthon az influenza időszakban

Itt az ősz, lassan nyakunkon az influenza szezon, amit nem árt felkészülten várni. A megfelelő termékek segítségével ugyanis időben enyhíthetjük a tüneteket, és akár a betegség lefolyását is meggyorsíthatjuk. Összeállítottunk egy listát teli olyan készítményekkel, melyek jól jönnek majd betegség idején!
2017. október 20.

Készüljünk fel időben az őszi-téli megfázásokra!

Ha ősz, akkor megfázás, ezt sajnos sokan tudjuk. Ebben a hűvös és nyirkos időszakban ugyanis könnyebben terjednek a kórokozók, melyek gyorsan okoznak sokszor egészen makacs náthákat. Ha kellően és időben felkészülünk, nem csak megkönnyíthetjük a gyógyulást, de akár meg is úszhatjuk a megfázást – tippjeinkkel ebben próbálunk segíteni!
2017. szeptember 4.

A légkondi veszélyei

A klímaberendezések esetében nem csak vásárláskor kell a minőségre hangsúlyt fektetni, hanem a megfelelő és szakszerű karbantartásra is szükséges odafigyelni, arra időt és pénzt szánni. A klíma helytelen használata átmeneti, de akár tartós egészségkárosodáshoz is vezethet.
2017. július 30.

Nyáron is elkaphatja! – 7 fontos tudnivaló a nátháról

Mikor fertőz és hogyan gyógyítsuk a náthát?
2017. április 27.

Recept nélkül kapható készítmények lehetséges mellékhatásai

Ezekre figyeljen, mielőtt bármit szedni kezd!
2017. április 10.