7 dolog, ami minden nap kötelező – karácsonykor is

2018. november 6.

Kapcsolódó tünetek:

fáradtság

A karácsony a szeretet ünnepe, ennek ellenére sok stressz előzi meg. Ilyenkor annyi feladat zúdul ránk, hogy kevesebb időt szánunk magunkra. Az alábbi tippek segíthetnek abban, hogy ne őrüljünk meg teljesen, közben pedig egészségünkért is tegyünk.

7 dolog, ami minden nap kötelező – karácsonykor is

7 dolog, ami minden nap kötelező – karácsonykor is

Reggelizzünk

Egy tartalmas reggeli megalapozza az egész napot. Ha már reggel valami egészségeset eszünk, akkor a nap folyamán is nagyobb eséllyel nyúlunk tápláló élelmiszerekhez. Természetesen engedélyezett a nassolás is, de ezzel a trükkel könnyebben tudunk nemet mondani.

Igyunk vizet

Felkelés után rögtön igyunk meg egy nagy pohár vizet, majd a nap további részében is folytassuk a vízivást. A megfelelő hidratációnak köszönhetően sokkal energikusabbak leszünk, továbbá ezzel könnyedén el tudjuk nyomni a főétkezések közti éhségérzetünket, ezáltal pedig kevesebbet nassolunk.

Legyünk hálásak

A karácsony a szeretetről és a háláról szól. Egy nyugodt pillanatban gondoljuk végig, hogy miért vagyunk hálásak, és figyeljük meg, hogy ez az érzés milyen pozitív hatással lesz a napunk vagy akár a hetünk további részére.

Sétáljunk

Mindennap tegyünk egy kellemes sétát a friss levegőn. Ezáltal kiszakadunk a karácsonyi előkészületek őrületéből, átmozgatjuk a testünket, és még az egészségünknek is kedvezünk.

Nyújtsunk

A mindennapok legnagyobb részében egy helyben ülünk, így nem meglepő, hogy a nyújtás pozitív hatással van a testünkre. Szánjuk rá az időt, és nyújtsunk egy jót. A szervezetünk is hálás lesz érte, továbbá az összpontosítás is sokkal könnyebben fog menni.

Relaxáljunk

A karácsonyi időszak sokszor nagyon stresszes, hiszen rengeteg előkészület előzi meg a meghitt pillanatokat. Épp ezért fontos, hogy mindennap próbáljunk meg legalább 10 percig csak magunkkal foglalkozni. Üljünk le a kedvenc fotelünkbe, és olvassunk egy keveset, esetleg jógázzunk, vagy csak üljünk egy helyben és pihenjünk.

Szedjünk multivitamint

Karácsonykor a legtöbben nem vagyunk képesek tartani az egészséges étrendünket és a tápláló élelmiszerek helyett a nassolnivalókhoz nyúlunk. Annak érdekében, hogy a szervezetünk ne szenvedjen túlzottan a vitaminhiánytól, ajánlott multivitamint szednünk.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

Így kezeljük a stresszt az ünnepi őrület alatt

Így kezeljük a stresszt az ünnepi őrület alatt

A legtöbb embernek a karácsony kedvenc ünnepe, hiszen ekkor minőségi időt tölthetünk a szeretteinkkel, pihenhetünk és jókat ehetünk. Ezeken kívül azonban rengeteg stresszel is jár az év ezen időszaka.

7 egyszerű szokás a meghitt ünnepekért

7 egyszerű szokás a meghitt ünnepekért

Az ünnepi időszakra az öröm és meghitt hangulat mellett a stressz és a feszültség is jellemző. Íme, pár tipp, hogyan kezeljük a helyzetet, hogy minél nyugodtabban teljen a szeretet ünnepe.

Ez történik a testünkkel, amikor pihenünk

Ez történik a testünkkel, amikor pihenünk

A mai világban egyre több stressz ér minket, így nagyon fontos, hogy szánjunk időt magunkra és a pihenésre, ami jótékony hatással van a szervezetünkre.

Erre számítsunk, ha kihagytuk idén a nyaralást

Erre számítsunk, ha kihagytuk idén a nyaralást

A vakációt nem csupán az iskolások várják, hiszen mindenkinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra és pihenésre. Sőt mi több, egy új kutatás szerint akár egészségügyi panaszokat is okozhat, ha kihagyjuk a nyaralást.

5 orvosi ok a folytonos fáradtságra

5 orvosi ok a folytonos fáradtságra

Egyszer a sok feladatra, máskor a hosszú munkaórákra fogjuk a múlni nem akaró fáradtságot, néha pedig csak azt gondoljuk ’most lustább időszakomat élem’. Azonban a folytonos fáradtság mögött állhat néhány komolyabb, egészségünket érintő dolog is.

Összes cikk Aktuális, érdekességek témában

Kulcsszavak: , ,