7 dolog, ami minden nap kötelező – karácsonykor is

2018. november 6.

Kapcsolódó tünetek:

fáradtság

A karácsony a szeretet ünnepe, ennek ellenére sok stressz előzi meg. Ilyenkor annyi feladat zúdul ránk, hogy kevesebb időt szánunk magunkra. Az alábbi tippek segíthetnek abban, hogy ne őrüljünk meg teljesen, közben pedig egészségünkért is tegyünk.

7 dolog, ami minden nap kötelező – karácsonykor is

7 dolog, ami minden nap kötelező – karácsonykor is

Reggelizzünk

Egy tartalmas reggeli megalapozza az egész napot. Ha már reggel valami egészségeset eszünk, akkor a nap folyamán is nagyobb eséllyel nyúlunk tápláló élelmiszerekhez. Természetesen engedélyezett a nassolás is, de ezzel a trükkel könnyebben tudunk nemet mondani.

Igyunk vizet

Felkelés után rögtön igyunk meg egy nagy pohár vizet, majd a nap további részében is folytassuk a vízivást. A megfelelő hidratációnak köszönhetően sokkal energikusabbak leszünk, továbbá ezzel könnyedén el tudjuk nyomni a főétkezések közti éhségérzetünket, ezáltal pedig kevesebbet nassolunk.

Legyünk hálásak

A karácsony a szeretetről és a háláról szól. Egy nyugodt pillanatban gondoljuk végig, hogy miért vagyunk hálásak, és figyeljük meg, hogy ez az érzés milyen pozitív hatással lesz a napunk vagy akár a hetünk további részére.

Sétáljunk

Mindennap tegyünk egy kellemes sétát a friss levegőn. Ezáltal kiszakadunk a karácsonyi előkészületek őrületéből, átmozgatjuk a testünket, és még az egészségünknek is kedvezünk.

Nyújtsunk

A mindennapok legnagyobb részében egy helyben ülünk, így nem meglepő, hogy a nyújtás pozitív hatással van a testünkre. Szánjuk rá az időt, és nyújtsunk egy jót. A szervezetünk is hálás lesz érte, továbbá az összpontosítás is sokkal könnyebben fog menni.

Relaxáljunk

A karácsonyi időszak sokszor nagyon stresszes, hiszen rengeteg előkészület előzi meg a meghitt pillanatokat. Épp ezért fontos, hogy mindennap próbáljunk meg legalább 10 percig csak magunkkal foglalkozni. Üljünk le a kedvenc fotelünkbe, és olvassunk egy keveset, esetleg jógázzunk, vagy csak üljünk egy helyben és pihenjünk.

Szedjünk multivitamint

Karácsonykor a legtöbben nem vagyunk képesek tartani az egészséges étrendünket és a tápláló élelmiszerek helyett a nassolnivalókhoz nyúlunk. Annak érdekében, hogy a szervezetünk ne szenvedjen túlzottan a vitaminhiánytól, ajánlott multivitamint szednünk.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • LIVSANE Multivitamin A-Z retard tabletta 60x

    LIVSANE Multivitamin A-Z retard tabletta 60x

    <p>Étrend-kiegészítő vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és luteinnel.</p> <p> </p> <p>* az Inspira Visionary Research 2000 fős közvélemény-kutatása alapján a termék díjnyertes lett saját márkás étrend-kiegészítő kategóriában</p>

    2 499 Ft
Ezért álmosodunk el evés után

Ezért álmosodunk el evés után

Jól ismerjük azt a bizonyos belebegő álmosságot, ami egy igazán jó ebéd elfogyasztását követi. Nos, kiderült, ez nem csak az embereket érinti, de számos állatfaj esetében is működésbe lép a ’kaja-kóma’. De mi is ez az álmosító biológiai reakció?

Tényleg létezik tavaszi fáradtság?

Tényleg létezik tavaszi fáradtság?

Biztosan hallottuk már a ’tavaszi fáradtság’ kifejezést. De miközben minden ébredezik és életre kel, mi miért érezzük ennek az ellenkezőjét? És ami még fontosabb: tehetünk valamit a jelenség ellen?

Tippek tavaszi fáradtság ellen

Tippek tavaszi fáradtság ellen

A hideg téli hetek után egyre inkább várjuk a tavaszt, azonban a napsütéses napok elérkeztével úrrá lesz rajtunk a tavaszi fáradtság. De az alábbi tippek segítenek, hogy fitten és energikusan köszöntsük a melegebb évszakot.

Jót tehet egészségünknek a túlóra?

Jót tehet az egészségünknek a túlóra?

A Wharton Egyetem kutatásai arra az eredményre jutottak, hogy a munkamániának két fajtája létezik, a köztük lévő különbség pedig jelentős. Lássuk, hogy mi ez.

Így kezeljük a stresszt az ünnepi őrület alatt

Így kezeljük a stresszt az ünnepi őrület alatt

A legtöbb embernek a karácsony kedvenc ünnepe, hiszen ekkor minőségi időt tölthetünk a szeretteinkkel, pihenhetünk és jókat ehetünk. Ezeken kívül azonban rengeteg stresszel is jár az év ezen időszaka.

Összes cikk Aktuális, érdekességek témában

Kulcsszavak: , ,