7 dolog, ami minden nap kötelező – karácsonykor is

2020. november 7.

Kapcsolódó tünetek:

fáradtság

A karácsony a szeretet ünnepe, ennek ellenére sok stressz előzi meg. Ilyenkor annyi feladat zúdul ránk, hogy kevesebb időt szánunk magunkra. Az alábbi tippek segíthetnek abban, hogy ne őrüljünk meg teljesen, közben pedig egészségünkért is tegyünk.

7 dolog, ami minden nap kötelező – karácsonykor is

7 dolog, ami minden nap kötelező – karácsonykor is

Reggelizzünk

Egy tartalmas reggeli megalapozza az egész napot. Ha már reggel valami egészségeset eszünk, akkor a nap folyamán is nagyobb eséllyel nyúlunk tápláló élelmiszerekhez. Természetesen engedélyezett a nassolás is, de ezzel a trükkel könnyebben tudunk nemet mondani.

Igyunk vizet

Felkelés után rögtön igyunk meg egy nagy pohár vizet, majd a nap további részében is folytassuk a vízivást. A megfelelő hidratációnak köszönhetően sokkal energikusabbak leszünk, továbbá ezzel könnyedén el tudjuk nyomni a főétkezések közti éhségérzetünket, ezáltal pedig kevesebbet nassolunk.

Legyünk hálásak

A karácsony a szeretetről és a háláról szól. Egy nyugodt pillanatban gondoljuk végig, hogy miért vagyunk hálásak, és figyeljük meg, hogy ez az érzés milyen pozitív hatással lesz a napunk vagy akár a hetünk további részére.

Sétáljunk

Mindennap tegyünk egy kellemes sétát a friss levegőn. Ezáltal kiszakadunk a karácsonyi előkészületek őrületéből, átmozgatjuk a testünket, és még az egészségünknek is kedvezünk.

Nyújtsunk

A mindennapok legnagyobb részében egy helyben ülünk, így nem meglepő, hogy a nyújtás pozitív hatással van a testünkre. Szánjuk rá az időt, és nyújtsunk egy jót. A szervezetünk is hálás lesz érte, továbbá az összpontosítás is sokkal könnyebben fog menni.

Relaxáljunk

A karácsonyi időszak sokszor nagyon stresszes, hiszen rengeteg előkészület előzi meg a meghitt pillanatokat. Épp ezért fontos, hogy mindennap próbáljunk meg legalább 10 percig csak magunkkal foglalkozni. Üljünk le a kedvenc fotelünkbe, és olvassunk egy keveset, esetleg jógázzunk, vagy csak üljünk egy helyben és pihenjünk.

Szedjünk multivitamint

Karácsonykor a legtöbben nem vagyunk képesek tartani az egészséges étrendünket és a tápláló élelmiszerek helyett a nassolnivalókhoz nyúlunk. Annak érdekében, hogy a szervezetünk ne szenvedjen túlzottan a vitaminhiánytól, ajánlott multivitamint szednünk.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

A jetlag kezelése

A jetlag kezelése

Rengetegen álmodoznak arról, hogy messzi tájakra utaznak, ahol új kultúrákat ismernek meg, és egy teljesen új világ tárul eléjük. Az ilyen utazások során azonban van egy dolog, ami eleinte rettentő módon megnehezíti az életünket, méghozzá a jetlag.

5 tipp, hogy ne őrüljünk bele az ünnepi időszakba

5 tipp, hogy ne őrüljünk bele az ünnepi időszakba

A karácsony a legtöbb embernél egyet jelent a stresszel, ami a rengeteg tennivalónak és a tökéletesség utáni vágynak köszönhető. Ha idén változtatni szeretnénk ezen, fogadjuk meg az alábbi tanácsokat.

24 egészségtipp advent 24 napjára

24 egészségtipp advent 24 napjára

Az adventi időszak legtöbbünknek a karácsonyi készülődésről és a családunkkal töltött időről szól, miközben észrevétlenül eluralkodik felettünk a stressz. Az alábbi tippek segítségével azonban vidámabban készülhetünk az ünnepekre.

Így tartsuk fenn gyermekünk energiaszintjét iskolaidőben

Így tartsuk fenn gyermekünk energiaszintjét iskolaidőben

A gyerekek kevésbé tudják kiereszteni a feszültséget az iskolaidő alatt, sőt tovább erősödhet a feszültségük a magas óraszám, az elvárások, a magas nyomás miatt. Ezek pedig kifáraszthatják őket. Azonban szülőként tehetünk ez ellen.

Az őszi fáradtság okai

Az őszi fáradtság okai

A hosszú nyári napok után a legtöbben rendkívül nehezen viseljük a borongós, hideg ősz eljövetelét. Gyakran fáradtnak és kimerültnek érezzük magunkat, viszont nem tudjuk az okát. Az alábbi magyarázatok állhatnak a háttérben.

Összes cikk Aktuális, érdekességek témában

Kulcsszavak: , ,