5 dolog, amit mindennap tegyen meg az egészségéért

2019. január 14.

Kapcsolódó tünetek:

elhízás

Egészségesen élni nem csak azt jelenti, hogy heti négyszer zöldség turmixszal a kezünkben elindulunk a konditerembe. A legkisebb dolgok is számítanak, olyanok, amelyeket könnyű szerrel beépíthetünk mindennapi rutinunkba.

5 dolog, amit mindennap tegyen meg az egészségéért

5 dolog, amit mindennap tegyen meg az egészségéért

Folyadékfogyasztás komolyan

A vízfogyasztás nem játék, szervezetünknek nagyon is szüksége van az életet adó folyadékra, a dehidratáció ugyanis éhséghez, fejfájáshoz és fáradtsághoz vezethet. Ha odafigyelünk, hogy hidratáltan tartsuk testünket, az nagyban hozzájárul nem csak egészségünkhöz, de karcsúságunkhoz is, mivel a rendszeres és megfelelő mennyiségű vízfogyasztás segít megakadályozni, hogy túlegyük magunkat. Legjobb, ha a reggeli ébredés után, mielőtt bármit is csinálnánk, megiszunk egy nagy pohár vizet. Máris hidratáltan kezdjük a napot.

Kicsit több lépés

Nincs időnk hetente többször edzeni, esetleg eleve nem vagyunk sportoló típusok? Persze, az lenne a legjobb, ha minden nap mozognánk legalább fél órát, de azért már apró trükkökkel is tehetünk egészségünkért. Például azzal, hogy keressük a lehetőséget arra, hogy egy kicsit többet kelljen mozognunk, mint amennyi szükséges volna. Parkoljunk a parkoló legvégén, használjuk inkább a lépcsőt a lift helyett, hagyjunk ki egy-egy e-mailt, és inkább menjünk oda személyesen kollégánkhoz az irodában, vagy ha van egy kis plusz időnk, szálljunk le a villamosról egy megállóval előbb.

Tegyünk hozzá!

Igazán nem megerőltető dolog, mégis rengeteget számít, ha minden étkezésünk tartalmaz vitaminokban gazdag zöldséget vagy gyümölcsöt. De persze kinek van ideje arra, hogy egy egészen új menüsort találjon ki magának? Semmi gond! Egyszerűen adjunk hozzá a már megtervezett ebédünkhöz, vacsoránkhoz pár szem gyümölcsöt vagy egy kis extra zöldséget. Így a lelkünk is boldog marad, mert azt ettük, amit megkívántunk, de a testünk is örülhet, hiszen fontos tápanyagokhoz jutott.

Öltözzünk ki!

Az egészséges élethez nem csak fizikai erőnlétünk és szervezetünk jóléte, de mentális nyugalmunk, boldogságunk és magabiztosságunk is hozzátartozik. Ezekben pedig rengeteget segít a ’ma jól nézek ki’ érzése. Ezért, ha erőnk és időnk engedi, ne tétovázzunk valami olyat viselni, amitől igazán csinosnak, fessnek vagy divatosnak érezzük magunkat.

A tökéletes jutalom: étcsokoládé

Ezzel a szokással aztán nem nehéz azonosulni. Bűntudattal és szénhidráttal teli nassolás helyett válasszunk inkább egy minél magasabb kakaótartalommal rendelkező étcsokoládét. Ebből kevés cukrot, viszont a benne található jótékony zsírok miatt annál több energiát nyerhetünk. Sőt, az étcsokoládét a legegészségesebb édességek között tartják számon, mivel magas rosttartalma van, és még antioxidánsokban is gazdag.

6 étel, ami segít fogyni karácsonykor

6 étel, ami segít fogyni karácsonykor

Valószínűleg sokan esünk kétségbe karácsonykor, mondván „kukába dobhatom az eddigi diétám” Persze nem alaptalan a félelem, de következzen 6 étel, ami kordában tarthatja az ünnepi kilókat.

Mennyit számít a BMI?

Mennyit számít a BMI?

A BMI, vagyis a testtömeg index megmutatja a magasságunk és a súlyunk arányát, így megtudhatjuk, hogy megfelelő-e az aktuális testsúlyunk vagy esetleg fogynunk, illetve gyarapodnunk kellene-e. Felvetődik azonban a kérdés, hogy a kapott érték mennyire ad valós képet.

5 tipp, hogy egészségesen indítsuk az újévet

5 tipp, hogy egészségesen indítsuk az újévet

Karácsony után a legtöbben fogadalmakkal indítják az új évet, melyek rendszerint az egészséges életmódot hivatottak elérni. Az alábbi 5 tanács betartása mellett biztosan egészségesebben élhet a következő esztendőben.

Tartsuk kordában testsúlyunkat az ünnepek alatt

Tartsuk kordában testsúlyunkat az ünnepek alatt

A karácsony a szeretteinkkel töltött minőségi időn túl a roskadozó asztalokról és a jól ismert karácsonyi extra kilókról szól általában. Bár a kísértés nagy, érdemes néhány alapszabályt betartanunk, hogy kordában tarthassuk testsúlyunkat.

A hosszú élet 5 titka

A hosszú élet 5 titka

Évszázadok óta kutatják a hosszú élet titkát, és most úgy tűnik, hogy végre megtalálták. Legalábbis az alábbiak betartásával nagy eséllyel sikerülhet meghosszabbítanunk az életünket.

Összes cikk Aktuális, érdekességek témában