10 tipp székrekedés ellen

2016. március 23.

Kapcsolódó tünetek:

székrekedés

A rendszeres mozgás, a helyes táplálkozás, bő folyadékfogyasztás segít.

 1. Fogyasszon mindennap rostban gazdag ételeket, gyümölcsöket, zöldségeket, babot, teljes kiőrlésű gabonapelyheket és kenyereket. Kísérletezzen, próbálkozzon, derítse ki, melyik zöldségféle és gyümölcs fogyasztásával éri el a legjobb székletlazító hatást.
 2. A magas zsír- és szénhidráttartalmú és az alacsony rosttartalmú ételek fogyasztása a rontanak a székrekedéses panaszokon.
 3. A bőséges folyadékfogyasztás elengedhetetlen. Egy egyén folyadékigénye függ z életkortól, a nemtől, az egészségi állapottól, a fizikai aktivitásától.
 4. Mozogjon, rendszeresen, hogy megelőzze a székrekedés kialakulását. A mozgás felgyorsítja, serkenti az anyagcserét, ez már rögtön az első alkalommal érezhető.szekrek301
 5. Már az első inger megjelenésekor kísérelje meg a székelést. Minél később megy a WC-re a székelési inger jelentkezését követően, annál több víz szívódik vissza a székletből, és az annál keményebbé válik, annál nehezebb lesz a székletürítés folyamata.
 6. Javasolt a rostkiegészítő készítmények szedése. Sokféle különböző vény nélkül kapható készítmények érhetők el a patikákban, ezek segítenek a székletürítés rendszeressé válásában, a székletet pedig lazítják.
 7. Székletlágyítók használatával kapcsolatban javasolt az orvosi konzultáció. Amennyiben rostkiegészítőket szed, bő folyadékfogyasztásra van szükség, mert ezek a készítmények önmagukban is székrekedést okozhatnak.
 8. Időszakosan próbáljon meg sótartalmú hashajtókat fogyasztani. Ezek vizet szívnak a vastagbélbe, így a széklet könnyebben jut át a beleken.
 9. Gyerekek székrekedése esetén adjon a gyermek bőségesen folyadékot, csak abban az esetben adjon hashajtó, ha előzetesen orvossal egyeztetett.
 10. A patikákban kapható korszerű hashajtó készítmények rövid időtartamú kezelésre szolgálnak, valamint olyan betegségeknél, ahol könnyű székletürítés biztosítása szükséges. Erre kiválóan alkalmas a Stadalax bevont tabletta.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

 • Stadalax 5 mg bevont tabletta 50x

  Stadalax 5 mg bevont tabletta 50x

  <p>Hashajtó készítmény. A Stadalax rövid időtartamú kezelésre szolgál székrekedés esetén, valamint olyan betegségekben, ahol könnyű székletürítés biztosítása szükséges.</p> <div style="padding-top: 10px; clear: both;"> </div> <div style="display: table; width: 100%;"> <div style="display: table-row-group;"> <div style="display: table-row;"> <div style="display: table-cell; padding: 3px 0px;"><img src="../../../../../../../../../wp-content/uploads/img/mpl.jpg" border="0" width="30px" /></div> <div style=";display: table-cell; padding: 6px 0 10px 0; vertical-align: middle;">Kiszállítás futárszolgálattal: 695 Ft</div> </div> <div style="display: table-row;"> <div style="display: table-cell; padding: 3px 0px;"><img src="../../../../../../../../../wp-content/uploads/img/benu.jpg" border="0" width="30px" /></div> <div style="display: table-cell; padding: 6px 0 10px 0; vertical-align: middle;">Személyes átvétel több, mint 100 gyógyszertárban: ingyenes</div> </div> </div> </div>

  2 249 Ft
Gyakori székrekedés egészségügyi okai

Gyakori székrekedés egészségügyi okai

A székrekedést kiváltó okok nagyon sokrétűek. Többek közt a modern életvitelünknek is nagy szerepe van a kialakulásában.

Kemény a széklete vagy rendszertelenül tud WC-re menni? (x)

Ürítési nehézséggel küzd? A DulcoSoft kíméletesen lágyítja a kemény székletet és akár hosszú távon is használható

Székrekedés gyerekkorban – Így segíthetünk rajta

Székrekedés gyerekkorban – Így segíthetünk rajta

A székrekedés minden életkorban kellemetlen, és tartóssága esetén szövődményekkel járó jelenség. A legkisebbek számára pedig különösen veszélyes lehet.

8 étel, ami székrekedést okoz

8 étel, ami székrekedést okoz

A székrekedés és a lassú anyagcsere napjaink egyik nagy problémája. A fennálló problémát néha már csak súlyos betegségek okán vesszük észre, amikor már késő! Változtasson étrendjén, hogy elkerülje a bélrendszert érintő betegségek kialakulását!

legjobb ételek székrekedés ellen

A legjobb ételek székrekedés ellen

Székrekedéssel küzd? Először keresse a megoldást a székrekedést megszüntető ételekben!