10 tipp székrekedés ellen

2016. március 23.

Kapcsolódó tünetek:

székrekedés

A rendszeres mozgás, a helyes táplálkozás, bő folyadékfogyasztás segít.

 1. Fogyasszon mindennap rostban gazdag ételeket, gyümölcsöket, zöldségeket, babot, teljes kiőrlésű gabonapelyheket és kenyereket. Kísérletezzen, próbálkozzon, derítse ki, melyik zöldségféle és gyümölcs fogyasztásával éri el a legjobb székletlazító hatást.
 2. A magas zsír- és szénhidráttartalmú és az alacsony rosttartalmú ételek fogyasztása a rontanak a székrekedéses panaszokon.
 3. A bőséges folyadékfogyasztás elengedhetetlen. Egy egyén folyadékigénye függ z életkortól, a nemtől, az egészségi állapottól, a fizikai aktivitásától.
 4. Mozogjon, rendszeresen, hogy megelőzze a székrekedés kialakulását. A mozgás felgyorsítja, serkenti az anyagcserét, ez már rögtön az első alkalommal érezhető.szekrek301
 5. Már az első inger megjelenésekor kísérelje meg a székelést. Minél később megy a WC-re a székelési inger jelentkezését követően, annál több víz szívódik vissza a székletből, és az annál keményebbé válik, annál nehezebb lesz a székletürítés folyamata.
 6. Javasolt a rostkiegészítő készítmények szedése. Sokféle különböző vény nélkül kapható készítmények érhetők el a patikákban, ezek segítenek a székletürítés rendszeressé válásában, a székletet pedig lazítják.
 7. Székletlágyítók használatával kapcsolatban javasolt az orvosi konzultáció. Amennyiben rostkiegészítőket szed, bő folyadékfogyasztásra van szükség, mert ezek a készítmények önmagukban is székrekedést okozhatnak.
 8. Időszakosan próbáljon meg sótartalmú hashajtókat fogyasztani. Ezek vizet szívnak a vastagbélbe, így a széklet könnyebben jut át a beleken.
 9. Gyerekek székrekedése esetén adjon a gyermek bőségesen folyadékot, csak abban az esetben adjon hashajtó, ha előzetesen orvossal egyeztetett.
 10. A patikákban kapható korszerű hashajtó készítmények rövid időtartamú kezelésre szolgálnak, valamint olyan betegségeknél, ahol könnyű székletürítés biztosítása szükséges. Erre kiválóan alkalmas a Stadalax bevont tabletta.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

 • Stadalax 5 mg bevont tabletta 50x

  Stadalax 5 mg bevont tabletta 50x

  <p>Hashajtó készítmény. A Stadalax rövid időtartamú kezelésre szolgál székrekedés esetén, valamint olyan betegségekben, ahol könnyű székletürítés biztosítása szükséges.</p>

  2 449 Ft
Gyakori székrekedés egészségügyi okai

Gyakori székrekedés egészségügyi okai

A székrekedést kiváltó okok nagyon sokrétűek. Többek közt a modern életvitelünknek is nagy szerepe van a kialakulásában.

Székrekedés gyerekkorban – Így segíthetünk rajta

Székrekedés gyerekkorban – Így segíthetünk rajta

A székrekedés minden életkorban kellemetlen, és tartóssága esetén szövődményekkel járó jelenség. A legkisebbek számára pedig különösen veszélyes lehet.

A székrekedés lelki okai

A székrekedés lelki okai

A székrekedés kellemetlen probléma, és igencsak gyakori is. Egyes felmérések szerint az emberek körülbelül negyede szenved tőle rendszeresen. Hátterében ugyanakkor nem csak fizikai tényezők állhatnak, kiváltói sokszor lelki és mentális gondok.

Kemény a széklete vagy rendszertelenül tud WC-re menni? (x)

Ürítési nehézséggel küzd? A DulcoSoft kíméletesen lágyítja a kemény székletet és akár hosszú távon is használható

8 étel, ami székrekedést okoz

8 étel, ami székrekedést okoz

A székrekedés és a lassú anyagcsere napjaink egyik nagy problémája. A fennálló problémát néha már csak súlyos betegségek okán vesszük észre, amikor már késő! Változtasson étrendjén, hogy elkerülje a bélrendszert érintő betegségek kialakulását!