Daganatos betegségek

A rák nem egyetlen betegség, hanem egy gyűjtőfogalom, amely száznál is többféle megbetegedést foglal magába. A daganatos betegségek alapvetően két csoportra oszthatóak: a környezeti és az örökletes, tisztán genetikai okból kialakuló ráktípusokra és megkülönböztetünk jó- és rosszindulatú daganatokat.

Daganatos betegségek

A környezeti tényezők közül kiemelendő az egészségtelen, mozgásszegény életmód, a stressz, de rosszindulatú elváltozások kialakulását segíti a bennünket érő negatív ingerek, események feldolgozásának hiánya, a negatív életszemlélet és a pesszimista lelki beállítottság is.

Ha tudjuk, hogy a családban előfordult már daganatos megbetegedés, ne hanyagoljuk el a rendszeres szűrővizsgálatokat, mert időben felismerve, a legtöbb ráktípus gyógyítható és sokkal nagyobb a gyógyulás esélye. A leggyakoribb daganatos betegségek tünetei, lehetséges kezelésük, gyógyulási esélyek. Orvosi tudnivalók a rák megelőzéséről és a gyógyulási esélyekről.

Hogyan előzhető meg a bőrrák? – Így védje bőre épségét!

4 tipp, hogy bőre egészséges és ragyogó maradjon!

Vigyázat, daganatot okoz! – A HPV

A humán papilloma vírus, közismertebb nevén a HPV elsősorban a méhnyakrák kialakulásáért felelős, de sok egyéb baj forrása is lehet.

5 étel, ami segít megelőzni a rákot!

Ezzel az étrenddel megelőzheti a rosszindulatú daganatokat.

A mellrák – Ezek a jelek utalhatnak a mellrákra

Ezek a mellrák tünetei és gyógyításának lehetőségei.

Fontosak a szűrővizsgálatok!

Új év, új kezdet: itt az idő a különböző szűrővizsgálatok elvégzésére!