Felső légúti betegségek kezelése természetes módszerekkel

Felső légúti betegségek kezelése természetes módszerekkel

Kapcsolódó tünetek:

A felső légutak gyulladásos betegségei általában fertőzéses eredetűek, melyeket leggyakrabban vírusok, esetenként baktériumok okoznak. A bakteriális eredetű fertőzéseket általában antibiotikumokkal, a vírusos fertőzéseket pedig hagyományos gyógyszerekkel (tüneti kezelés) kezelik. Az alábbi gyógynövény-kivonatokkal és módszerekkel enyhíthetők a tünetek, felgyorsítható a gyógyulási folyamat és a szervezet regenerálódása.

Gyógynövények megelőzésre és kezelésre

A legismertebb és számos klinikai vizsgálattal igazoltan hatékony immunrendszer-erősítő gyógynövény a kasvirág. A növény különböző származékai több vizsgálat szerint is hatékonyan segítik a szervezet védekezését a bakteriális kórokozók ellen, így ezek hatékonyak lehetnek a felső légúti megbetegedések megelőzésében, illetve kezelésében. A vasfű szintén az immunrendszer erősítése révén segíti a szervezetünket, a kakukkfű és a hársfa virágai pedig hurutoldó hatásúak - a három növény nagyszerűen enyhíti a különböző köhögéses panaszokat és segíti a hurutos váladékok felszakadását. A kakukkfű a kifejezett köptető hatás mellett enyhén antibakteriális hatással is rendelkezik. Immunerősítő szerepéről kevésbé ismert gyógynövény a fekete bodza. A bodza egyrészt eltávolítja a szervezet káros anyagcseretermékeit, ezáltal növeli a szervezet védekezőképességét, valamint képes számos, a felső légúti betegségek kialakulásáért felelős vírus szaporodását gátolni. A bodza a népi gyógyászatban előszeretettel alkalmazott lázcsillapító, izzasztó és fájdalomcsillapító is.

Náthára is, allergiára is: só

A sós levegő stimulálja a légutak védekező reakcióját, oldja a nyálkahártyára tapadt váladékot, elősegíti a gyulladásos folyamatok megszűnését és erősíti a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet. A sós levegő belélegzése a légúti betegségek kiegészítő kezelésére is alkalmazható, nyáron a szénanáthás tüneteket segíthet enyhíteni. Magyarországon több helyen működnek sóbarlangok, sószobák, ahol különféle gyógyító terápiát is igénybe vehetünk. Otthonunkban sóslevegő légtisztító használatával enyhíthetők a különböző alsó- és felsőlégúti hurutok, az allergia, és az asztma kellemetlen tünetei. A sóslevegő légtisztító működése során egy mikrosókristályokkal, főleg konyhasókristállyal bevont szűrőn préseli át a levegőt. Ugyanezt a hatást érhetjük el sósvizes orröblögetéssel: az erre a célra kifejlesztett irrigátorba meleg vizet töltünk, majd ebben feloldjuk az optimalizált sóarányú keveréket. A nagyobb mennyiségű oldat a teljes orrüreg átmosását lehetővé teszi. Fontos, hogy ne kísérletezzünk otthoni előállítással, orrirrigáláshoz csak az erre a célra kifejlesztett, a szervezet számára ideális pH értékű izotóniás oldatot használjunk.
2017. április 8.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek