Cukorbetegség

A diabétesz a világon a leggyakoribb anyagcsere-betegség. Cukorbetegség esetén az inzulinhatás csökkent vagy hiányzik, emiatt a szervezet egyes sejtjei nem képesek a vérből a szőlőcukrot felvenni, így éheznek. A diabétesz tüneteit komolyan kell venni, mert kezeletlenül súlyos szövődményei lehetnek. Rontják az életminőséget és az életkilátásokat!

Ha azonban a kezdeti tünetek megjelenésével egyidőben odafigyelünk rá és karbantartjuk a betegséget helytelen táplálkozási szokásaink, életmódunk megváltoztatásával, diétával, a terápiás tanácsok betartásával, illetve rendszeres vércukorméréssel, akkor elkerülhetjük a betegség súlyosbodását és egyéb szövődmények megjelenését.

Fontos azonban, hogy kérje szakember segítségét, ne kísérletezzen! Vannak kiváló alternatív lehetőségek, melyek nagyszerűen kiegészítik az orvos, dietetikus által előírt terápiát, de mindig egyeztessen kezelőorvosával vagy kérje ki gyógyszerésze tanácsát! A cukorbetegség tünetei a betegség első jeleitől a szövődményekig, kezelési lehetőségek és életmód tanácsok.

A cukorbetegség kiváltó okai2

A cukorbetegség kiváltó okai

A cukorbetegség ma a leggyakoribb anyagcsere betegségnek számít világszerte. Több típusa létezik, melyek mindegyikénél alapvetően azonos élettani folyamatok zajlanak le, csak más-más ütemben.

Alacsony tesztoszteronszint és a cukorbetegség

Alacsony tesztoszteronszint és a cukorbetegség

Ha egyértelmű ok-okozati viszonyról nem is beszélhetünk, kutatások szerint a cukorbetegség és az alacsony tesztoszteronszint összefüggésben áll egymással. De mi lehet a két, látszólag egymástól távol álló jelenség között a kapcsolat?

A bab jótékony hatása a diabéteszreA bab jótékony hatása a diabéteszre

A bab jótékony hatása a diabéteszre

Az Amerikai Diabétesz Társaság (ADA) új szuper-étel listát állított össze élén a babbal. Mutatjuk, miért.

örökölhető a cukorbetegség

Örökölhető-e a cukorbetegség?

A cukorbetegség népbetegség, a modern életmód egyik jellemző problémája, de helyes táplálkozással és életvitellel elkerülhetjük, vagy az örökölt genetikai tényezők miatt nincs mit tennünk ellene?

cukorbetegség jelei

A cukorbetegség jelei

Még mindig sokan nem is sejtik, hogy cukorbetegek, mivel azt sem tudják, melyek a cukorbetegség jelei, és mire kell figyelniük a betegség esetében.