Diabétesz

A diabétesz a világon a leggyakoribb anyagcsere-betegség. Cukorbetegség esetén az inzulinhatás csökkent vagy hiányzik, emiatt a szervezet egyes sejtjei nem képesek a vérből a szőlőcukrot felvenni, így éheznek. A diabétesz tüneteit komolyan kell venni, mert kezeletlenül súlyos szövődményei lehetnek. Rontják az életminőséget és az életkilátásokat!

Ha azonban a kezdeti tünetek megjelenésével egyidőben odafigyelünk rá és karbantartjuk a betegséget helytelen táplálkozási szokásaink, életmódunk megváltoztatásával, diétával, a terápiás tanácsok betartásával, illetve rendszeres vércukorméréssel, akkor elkerülhetjük a betegség súlyosbodását és egyéb szövődmények megjelenését.

Diabétesz

Fontos azonban, hogy kérje szakember segítségét, ne kísérletezzen! Vannak kiváló alternatív lehetőségek, melyek nagyszerűen kiegészítik az orvos, dietetikus által előírt terápiát, de mindig egyeztessen kezelőorvosával vagy kérje ki gyógyszerésze tanácsát! A cukorbetegség tünetei a betegség első jeleitől a szövődményekig, kezelési lehetőségek és életmód tanácsok.

Karácsony cukorbetegen – Ezekre figyeljen diabétesz esetén!

Karácsony cukorbetegen – Ezekre figyeljen diabétesz esetén!

A legfontosabb szabályok, hogy akkor is élvezhesse a karácsonyi menüt, ha diabétesze van!

Vércukorszint mérő tesztcsík egészségpénztárra

Megvásárolható egészségpénztári kártyára a diabétesz betegek számára fontos vércukormérőhöz tartozó tesztcsík?

A vércukorszint mérő tesztcsíkok felbontás után 3 hónapig használhatók

Tisztelt Gyógyszerész! Szeretném megtudni, hogy felbontás után mennyi ideig használható a vércukormérőhöz tartozó tesztcsík?

Csak a cukorbetegségre való hajlam öröklődik

A cukorbetegség / diabétesz örökölhető?

Mikor mérjük a vércukrot?

Mikor kell mérni a vércukor szintet? Evés előtt vagy után?