Diabétesz

A diabétesz a világon a leggyakoribb anyagcsere-betegség. Cukorbetegség esetén az inzulinhatás csökkent vagy hiányzik, emiatt a szervezet egyes sejtjei nem képesek a vérből a szőlőcukrot felvenni, így éheznek. A diabétesz tüneteit komolyan kell venni, mert kezeletlenül súlyos szövődményei lehetnek. Rontják az életminőséget és az életkilátásokat!

Ha azonban a kezdeti tünetek megjelenésével egyidőben odafigyelünk rá és karbantartjuk a betegséget helytelen táplálkozási szokásaink, életmódunk megváltoztatásával, diétával, a terápiás tanácsok betartásával, illetve rendszeres vércukorméréssel, akkor elkerülhetjük a betegség súlyosbodását és egyéb szövődmények megjelenését.

Diabétesz

Fontos azonban, hogy kérje szakember segítségét, ne kísérletezzen! Vannak kiváló alternatív lehetőségek, melyek nagyszerűen kiegészítik az orvos, dietetikus által előírt terápiát, de mindig egyeztessen kezelőorvosával vagy kérje ki gyógyszerésze tanácsát! A cukorbetegség tünetei a betegség első jeleitől a szövődményekig, kezelési lehetőségek és életmód tanácsok.

örökölhető a cukorbetegség

Örökölhető-e a cukorbetegség?

A cukorbetegség népbetegség, a modern életmód egyik jellemző problémája, de helyes táplálkozással és életvitellel elkerülhetjük, vagy az örökölt genetikai tényezők miatt nincs mit tennünk ellene?

cukorbetegség jelei

A cukorbetegség jelei

Még mindig sokan nem is sejtik, hogy cukorbetegek, mivel azt sem tudják, melyek a cukorbetegség jelei, és mire kell figyelniük a betegség esetében.

A diabéteszes neuropátia tünetei és kezelése

Mi a diabéteszes neuropátia és miért alakul ki?

Terhességi cukorbetegség – Táplálkozási kisokos

Táplálkozási kisokos terhességi cukorbetegség esetére, avagy 5 tiltott étel és tippek a helyettesítésükre.

A cukorbetegség veszélyes szövődményei

Ma már mind az 1-es, mind a 2-es típusú cukorbetegségben a helyesen beállított kezelés lehetővé teszi, hogy az érintettek teljes értékű, aktív életet élhessenek, ugyanakkor fokozottan oda kell figyelniük a lehetséges komplikációkra, szövődményekre.