Hurutos köhögés ellen

2016. november 3.

Kapcsolódó tünetek:

köhögés

A köhögés célja a légutak megtisztítása a váladéktól, irritáló anyagoktól. mit tehetünk?

Hurutos köhögés ellen

A köhögés sokféle folyamatot kísér, többféle betegség tünete lehet. Sokszor csak alapos kivizsgálás után lehet csak a köhögés pontos okát meghatározni.

A köhögés légzőszervi okai

Ha a köhögés kevesebb, mint három hétig tart, akut köhögéssel állunk szemben. A krónikus köhögés kezeletlenül három hétnél tovább sem hagy alább. Ilyenkor feltétlenül orvoshoz kell fordulni!

Az akut köhögéses panaszok hátterében leggyakrabban felsőlégúti gyulladásos megbetegedések állnak, például torok-, gége-, légcső-, hörgő- és tüdőgyulladás. Kórokozói leginkább vírusok és baktériumok.

A dohányos és az asztmás köhögés is a légút idült gyulladására utal. A krónikus köhögés hátterében gyakran COPD, mellhártya gyulladás, tüdőtágulat , vagy tbc áll.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

 • Mucofree 15 mg pasztilla 20x

  Mucofree 15 mg pasztilla 20x

  <p><span>A Mucofree 15 mg pasztilla HÁRMAS HATÁSÁVAL segít a hurutos köhögésben: </span>Fellazítja a váladékot, Könnyíti a köhögést, Felszabadítja a légzést! TOROKFÁJÁS esetén csökkenti a garat fájdalmát is.</p> <p> </p>

  1 799 Ft
 • Mucofree 15 mg/5 ml szirup 100ml

  Mucofree 15 mg/5 ml szirup 100ml

  <p>Hurutos köhögésre. A Mucofree szirup hármas hatásával fellazítja a váladékot, felszabadítja a légzést és könnyíti a köhögést. A gyógyszer egyénileg adagolható.</p>

  1 949 Ft
 • Mucofree 30 mg/5 ml szirup 100ml

  Mucofree 30 mg/5 ml szirup 100ml

  <p>Hurutos köhögésre. A Mucofree szirup hármas hatásával fellazítja a váladékot, felszabadítja a légzést és könnyíti a köhögést. A gyógyszer egyénileg adagolható.</p>

  2 149 Ft
 • Mucofree MAX 75 mg retard kemény kapszula 20x

  Mucofree MAX 75 mg retard kemény kapszula 20x

  <p><span>A Mucofree Max kapszula HÁRMAS HATÁSÁVAL segít a hurutos köhögésben NAPI 1 KAPSZULÁVAL:</span><span></span></p> <ul> <li>Fellazítja a váladékot,</li> <li>Könnyíti a köhögést,</li> <li>Felszabadítja a légzést</li> </ul>

  2 149 Ft

Hurutos köhögés

hurutos_kohoges301A hurutos köhögés a légutakban letapadt és elnehezült nyáktól igyekszik megszabadítani a szervezetet, azaz „felszakítani” a hurutos köhögést. Ez a produktív köhögés.

Tekintve, hogy a produktív köhögés hasznos, a szakemberek legtöbbször nyákoldó, köptető szedését írják elő. Ebben az esetben köhögéscsillapítót szedni nem javasolt, mert a fokozatosan termelődő sűrű nyák nem távozik a köpettel, csak felgyülemlik a tüdőben.

Kivételt abban az esetben lehet tenni, ha valaki éjszaka nem tud aludni a köhögéstől és éjszakára bevesz egy köhögéscsillapítót. Azt fontos tudni, hogy köptetőt és a köhögéscsillapítót tilos egy időben használni. Egy megfázásnál, a hurutos köhögés felismerhető a tipikus gurgulázó hangtól.

Házi praktikák megfázás ellen

Házi praktikák megfázás ellen

A megfázás kezelésére szinte minden családban van egy titkos recept, vagy jól bevett szokás, melyet hagyományként örökítünk tovább. Mi összeszedtünk néhány praktikát, amivel nagyanyáink és jelen korosztályunk is hatékonyan küzd a mindenkit ledöntő megfázás ellen!

Mi a különbség nátha és influenza között?

Mi a különbség nátha és influenza között?

Nátha és influenza – ezt a két megnevezést igen gyakran halljuk a betegségekkel tarkított őszi-téli időszakban. Ugyan mindkettőt vírus okozza, egyáltalán nem szabad összetéveszteni őket, hiszen lefolyásuk és esetleges szövődményeik is eltérőek lehetnek. De mégis hogyan dönthetjük el, hogy egy egyszerű náthával van dolgunk, vagy influenzásak lettünk?

influenza korai tünetei

Az influenza 6 korai tünete

Az influenza korai tüneteinek időben való felismerése megakadályozhatja a vírus terjedését, és elősegítheti a betegség kezelését, mielőtt rosszabbodna. Minden évben heteket vesz el az életünkből, idén ne hagyja, hogy az influenza győzzön!

megfázás elleni tippek

6 tanács, hogy NE fázzunk meg

Íme a leghasznosabb megfázás elleni tippek!

Mit tegyünk, ha karácsonykor betegszik le valaki a családból

Karácsonykor beteg a családban? Ezt tegyük!

Az ünnepek alatt is előfordul, hogy megbetegszünk, legyen szó megfázásról, influenzáról vagy éppen egy kellemetlen gyomorrontásról. De hogyan lehet ezt kezelni úgy, hogy a család nyugalma is megmaradjon, és a beteg is hamar rendbe jöjjön és élvezhesse az ünnepi hangulatot?