Psziché

Miért fontos, hogy testünk egészsége mellett törődjünk lelki, mentális jóllétünkkel is? Hogyan lehetséges fenntartani testi és lelki egyensúlyunkat? Hogyan találhatunk rá az arany középútra?

Cikkeink önismeretről, személyiségfejlődésről, emberi kapcsolatokról, a testi és lelki egyensúlyról, és olyan aktuális témákról szólnak, amelyek a körülöttünk zajló, bennünket érintő eseményeket vizsgálják és értékelik.

Psziché

Mitől leszünk valójában boldogok, milyen belső mechanizmusok alapján választunk és döntünk, milyen módszerek, eszközök segíthetnek, hogy helyrebillenjen testi és lelki egyensúlyunk? Az emberi viselkedés mozgatórugói, a személyiség fejlődésének és változásainak okai, pszichológiai elméletek, önismereti módszerek, kapcsolatanalízis – ezekről olvashat cikkeinkben.

Szerelmesek napján egyedül

Szerelmesek napján egyedül

A Valentin-nap a szerelmesek ünnepe, így a szinglik nem igazán várják február 14-ét, pedig az alábbi tippekkel nem kell mély depresszióba zuhanniuk. Épp ellenkezőleg, még élvezhetik is.

Mit tegyünk pánikroham esetén?

Mit tegyünk pánikroham esetén?

Aki pánikrohamokban szenved, zömében feszült, ami általában merev izomzatban, heves légzésben, a lélegzet visszatartásában, gyors szívverésben, szédülésben, remegésben, izzadásban jelentkezik. A beteg úgy érzi, mindjárt felrobban vagy szörnyethal.

Nem árthat néha egy kis stressz

Nem árthat néha egy kis stressz

A stresszt leginkább negatív jelzőkkel szoktuk illetni, hiszen ki gondolná, hogy létezik jó stressz. Pedig létezik!

Okosabbá tehet minket a veszekedés

Okosabbá tehet minket a veszekedés

A legtöbb ember a harmóniára törekszik, mintsem az állandó konfliktusra, pedig a vitázásoknak akár pozitív hatásuk is lehet.

10 apró változtatás, ami boldogabbá tud tenni

10 apró változtatás, ami boldogabbá tud tenni

Manapság egyre többen csak hajszolják a boldogságot, és azt gondolják, hogy akkor lesznek felhőtlenül vidámak, ha megveszik a legújabb mobiltelefont. Ez azonban nagy hiba, hiszen az élet legapróbb dolgai sokkal nagyobb örömet okozhatnak.