Így űzzük el a rosszkedvet! Egyensúly a mindennapokban 

Így űzzük el a rosszkedvet! Egyensúly a mindennapokban 

Kapcsolódó tünetek:

Az állandó kimerültség, a tartós stressz és az elhúzódó rosszkedv könnyen megbetegít, hisz az immunrendszerre is káros hatással van. Ezért fontos, hogy tudatosan figyeljünk magunkra, és időben tegyünk azért, hogy kisimuljon az idegrendszerünk, helyre billenjen a testi-lelki egyensúly.  

Van megoldás stressz ellen 

Azok vagyunk, amit megeszünk! 

A kiegyensúlyozott működéshez a testünknek sokféle vitaminra és nyomelemre van szüksége. Nemcsak fizikai, hanem mentális értelemben is, hiszen mára a depressziót összefüggésbe hozták a táplálkozással. Napjainkban sokan egyoldalúan étkeznek, holott az egészséges étrend a hangulatunkon is javít. Érdemes étrend-kiegészítőkkel pótolni a hiányzó tápanyagokat, többek közt a magnéziumot, amely az idegrendszer normális működéséhez elengedhetetlen. A közérzet javításában segítenek  a hangulatjavító, nyugtató gyógyteák is, mint a citromfű és levendula. 

Töltsük fel az elemeket! 

Mindenki másképp tud a legjobban feltöltődni, de alapvetően elmondható, hogy kell egy hobbi, amibe örömmel belefeledkezik az ember. Legyen az varrás, kertészkedés, olvasás vagy tánc, a közben érzett flow-élmény visszarepít a gyerekkorunkba, amikor órákon át felhőtlenül játszottunk. Ugyanilyen jó hatással van sokakra a társasági élet. Azonnal oldódik a feszültség, ha baráti körben kibeszéljük magunkból a szorongató problémákat, és közös élményekkel gazdagodunk. 

Az aktív pihenés aranyat ér 

Szabadidőnkben ne a képernyő előtt bombázzuk további információnkkal az agyunkat! A legjobban a természetben tudunk feltöltődni – kiránduljunk sokat! Tudományos kutatások igazolják, hogy egy „erdőfürdő” – a zöld fák látványa, a madárcsicsergés, a nyugalom – jelentősen csökkenti a stresszhormonok szintjét. Ugyanilyen jó hatással van a szervezetre az intenzív mozgás. 

Támogatott tartalom 

Simply You Hungary Kft. 

H-1074 Budapest, Munkás u. 4. 2/11. 

 

2024. május 22.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink