Műtétek, sebészet

A műtéteknek, sebészeti eljárásoknak számtalan típusa létezik. Egyik ezek közül, amikor az orvosok a szervezetbe bejuttatnak, beépítenek valamit (például protézisek, pacemaker beültetése, szervátültetés). Másik típusa, amikor a szervezetből kioperálják a betegséget okozó elváltozást, szervet (mandulaműtét, vakbélműtét, aranyér műtét, daganatok, ciszták, polipok eltávolítása).

A reparációs műtét során pedig valamilyen funkcionális beavatkozást végeznek, a szervezetbe nem visznek be semmilyen külső anyagot, és nem is távolítanak el belőle semmit (például a petevezeték elkötése, erek tágítása, bypass műtétek).

Műtétek, sebészet

Hogyan készüljünk egy műtétre? Milyen előkészületeket, vizsgálatokat igényel, és miként zajlik? Hogyan kezeljük a műtéti sebet? A leggyakoribb műtéti és sebészeti beavatkozások és eljárások.

5 módszer, ami felgyorsítja a műtét utáni lábadozást

Bármilyen kis rutinműtétről is legyen szó, szervezetünk ilyenkor extra támogatásra szorul, hogy maximálisan a gyógyulásra koncentrálhasson, és ne terítse le valamilyen fertőzés. Az alábbi 5 módszer segít a gyorsabb regenerálódásban.

A visszérműtét – Miért időzítse hideg időre?

A visszérműtét optimális évszaka és a legújabb módszerek

Gyermekbalesetek otthon és a ház körül – Így előzheti meg őket!

A leggyakoribb balesetek, amelyek otthon, vagy a szabadban érhetik gyermekeinket és megelőzésük.

A műtét utáni otthoni fájdalomcsillapítás lehetőségei

Milyen lehet a műtét utáni fájdalom, és mit tehetünk a minél hatékonyabb fájdalomcsillapítás érdekében?