Egzotikus betegségek

Évente Magyarországról több mint 100.000 ember utazik valamilyen egzotikus országba, de csak tizedük fordul orvoshoz tanácsért és védőoltásért, pedig az utazók csaknem 10 százaléka megbetegszik az utazás alatt. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy az egzotikus országokba készülők megfelelőképpen tájékozódjanak a célországban előforduló betegségekről!

A leggyakoribb egzotikus betegségek: a malária, a Hepatitis A és B, a gennyes agyhártyagyulladás, a sárgaláz, a kolera, illetve a tífusz. Előzzük meg ezeket a betegségeket, mert ha már kialakultak, gyógyításuk hosszadalmas és sok esetben nem is lehetséges.

Egzotikus betegségek

Hogyan előzhetők meg a trópusi fertőzések, melyek a tüneteik, hogyan kezelhetők, mit ne együnk, ne tegyünk, melyik területen milyen védőoltás beadatása ajánlott és egyéb orvosi tanácsok, hasznos információk.

Ázsiába utazóknak: ezekre a betegségekre figyelj!

Egy trópusi utazás során egyetlen vágyunk van: nagyszerűen érezni magunkat és izgalmas dolgokat látni. Azonban amikor messzi tájakat indulunk felfedezni, bizony gondolnunk kell a számunkra teljesen szokatlan betegségekre is, melyek megkeseríthetik a legszuperebb nyaralást is. Mivel az ázsiai országok egyre népszerűbb úti célnak számítanak, összegyűjtöttük, mely betegségekre kell ezen a területen leginkább figyelni!

Egzotikus betegségek térképe

Egzotikus úticélok és a területre jellemző leggyakoribb betegségek.

A jetlag tüneteinek enyhítése

10 tipp az átállás megkönnyítésére, avagy így enyhítse a jetlag kellemetlen tüneteit!

10 fontos szabály, ha egzotikus helyre utazik – 2. rész

Ezekre figyeljen, hogy elkerülje a veszélyes trópusi betegségeket.

10 fontos szabály, ha egzotikus helyre utazik – 1. rész

Mit tegyünk, hogy elkerüljünk a legveszélyesebb trópusi betegségeket?