Betegápolás

A legtöbb ember sajnos nincs tisztában vele, hogy mit kell tenni vészhelyzetben. Pedig az elsősegélynyújtás alapjainak elsajátítása életet menthet, hiszen amíg egy mentő a helyszínre érkezik, akár fél óra is eltelhet.

Betegápolás

Sok tévhit él a sebek ellátásával, a vérzéscsillapítással kapcsolatban is. A vérzést legtöbben szorítókötéssel orvosolják, ami azonban elzárja az adott végtag vérkeringését, így egy bajból kettőt csinálva könnyen szövetkárosodást okozhat. Ugyanilyen tévhit, hogy aki hirtelen rosszul lesz, fel kell ültetni. Amíg fennáll a rosszullét, nem szabad ezt tenni, mert az ájuláshoz vezethet, ha pedig előrebukik a feje, az elzárhatja a légutakat, és leállhat a légzése is.

Ugyanilyen károsak bizonyos népi gyógymódok, mint például az, hogy a sebre, duzzanatra nyers húst kell tenni vagy nyállal lehet meggyógyítani, a herpeszt ecettel kell kezelni, az égési sérülést vajjal kell kenegetni. Eloszlatjuk a tévhiteket, bemutatjuk, hogyan kell egy sebet, sérülést szakszerűen ellátni, mit tehetünk, amíg a szakemberek megérkeznek, és milyen módszerekkel segíthetjük a gyógyulást.

Az otthoni betegápolás legfontosabb eszközei

Ezeket a kellékeket szerezze be feltétlenül, ha hosszú távon beteget kell ápolnia az otthonában!

Az inkontinens beteg ápolása

Ezekre figyeljen oda, hogy megelőzze a komolyabb bőrproblémákat!

Így előzheti meg a felfekvések kialakulását!

6 bevált módszer a felfekvéses fekélyek megelőzésére és kezelésére.

Fekvő beteg ápolása otthon? Így lássa el szakszerűen!

Hasznos tanácsok a fertőtlenítéstől a mosdatáson át a takarításig.

Kérjen segítséget! Szakszerű segítség az otthoni betegápolásban

Amikor beteg hozzátartozónk hazakerül a kórházból, valahogyan meg kell oldani az otthoni lábadozását. Sok esetben a beteg nem maradhat egyedül, felügyeletre és ellátásra van szüksége. Kihez fordulhatunk ilyenkor segítségért?