Csontritkulás elleni szerrel a kopaszodás ellen?

2018. augusztus 7.

Kapcsolódó tünetek:

hajhullás

Egy csontritkulás gyógyítására kifejlesztett szer véletlen felfedezett mellékhatása, hogy újjáéleszti a hajhagymákat. Tudósok még tesztelik a vegyületet, de az eddigi eredmények biztatóak.

Csontritkulás elleni szerrel a kopaszodás ellen

Csontritkulás elleni szerrel a kopaszodás ellen

Felsejlett a kopaszodás legyőzésének lehetősége, mikor egy kísérleti stádiumban lévő csontritkulásra kifejlesztett gyógyszer váratlan mellékhatását fedezték fel a manchesteri egyetem kutatói. A készítmény embereken való tesztelése még várat magára, azonban az adományozott hajhagymákon kipróbált WAY-316606 nevű vegyület jó eséllyel nyithat új utakat a kopaszodás megállításának területén. A gyógyszerrel több mint 40 hajbeültetésen áteső páciens felajánlott hajhagymáit kezelték hat napon keresztül sikeresen.

A kísérleti szer egy a hajnövekedést gátló fehérje megakadályozásával indíthatja újra az elhalt hajhagymák működését. Dr. Nathan Hawkshaw, a kutatás vezetője, szerint a vegyület jelentős változást hozhat mind a nőket, mind a férfiakat érintő kopaszodás és hajhullás kezelésében. A WAY-316606 teszteléséhez azután értek el a kutatók, hogy előzőleg már több, hajnövekedést serkentő mellékhatású vegyületet is elvetettek, mert más területeken veszélyesnek bizonyultak az egészségre.

Egyelőre csak kettő, kopaszodást megállítani próbáló hatóanyag létezik: a minoxidil és a finaszterid. Azonban mindkét vegyület használata közepesen erős mellékhatásokkal jár, és az általuk elért eredmények is sokszor okoznak csalódást.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Cartinorm D3 étrendkiegészítő filmtabletta 60x

    Cartinorm D3 étrendkiegészítő filmtabletta 60x

    <p>Az egészséges ízületek, csontozat és izomfunkció fenntartásáért, különösen ajánlott túlsúllyal küzdők, sportolók, folyamatosan álló vagy nehéz fizikai munkát végzők, illetve időskorúak számára.</p>

    10 990 Ft helyett:9 299 Ft
10 tény az őszülésről 750

10 tény az őszülésről

Attól függetlenül, hogy tetszik-e nekünk az ősz haj vagy sem, a legtöbb esetben nem lehet megakadályozni az őszülést. De ha nem elkerülhető, akkor legalább tudjunk meg róla minél többet.

Tények és tévhitek az őszülésről

Tények és tévhitek az őszülésről

Hallottuk anyukánktól, aki az ő anyukájától tudja, de a szomszéd teljesen mást mondott, miközben mi magunk megint csak más tapasztalatokkal rendelkezünk. Az őszülést mindig is számtalan tévhit lengte körül. Mutatjuk, mit szabad és nem szabad elhinni.

Tényleg beleőszülhetünk a stresszbe?

Tényleg beleőszülhetünk a stresszbe?

Valószínűleg mi magunk is sokszor mondtuk már, hogy „Azt hittem, ott őszülök meg!”. De vajon van valóságalapja a mondásainkban, szófordulatainkban, sőt népmeséinkben is megtalálható haragba, stresszbe vagy bánatba való beleőszülésnek?

Mindent a tavaszi hajhullásról – és tippek ellene

Mindent a tavaszi hajhullásról – és tippek ellene

A tavasz megérkeztével egyre többet süt a nap, a fák kirügyeznek, és a fű is elkezd nőni. Nem így a hajszálaink. Sokan ugyanis pont ebben az időszakban veszik észre, hogy egyre jobban hullik a hajuk. De vajon miért?

Megelőzhető a hajhullás

Megelőzhető a hajhullás?

A kopaszodást genetikai, hormonális és környezeti hatások egyaránt befolyásolják. Az öröklött hajlam ellen sajnos hiába küzdünk, de hatását mérsékelhetjük.

Összes cikk Aktuális, érdekességek témában

 

Kulcsszavak: ,