A legjobb gyógynövények fejfájásra

2019. június 8.

Kapcsolódó tünetek:

fejfájás

A fejfájás makacs dolog, ha pedig rendszeresen jelentkezik, lehet, hogy nem mindig szeretnénk a tabletták után nyúlni. Szerencsére a gyógynövények jótékony hatásaira itt is támaszkodhatunk. Mutatjuk, melyek a leghatékonyabb „zöld” fájdaloműzők.

A legjobb gyógynövények fejfájásra

A legjobb gyógynövények fejfájásra

Levendula

A levendula édesen nyugtató aromáját régóta használják különféle, szépséggel és higiéniával kapcsolatos termékek illatosítására, ahogyan nyugtató és alvást segítő tulajdonságait is évezredek óta alkalmazzák. A fejfájás és a migrén tüneteinek enyhítésére használjunk levendula olajat belélegezve vagy halántékunkba dörzsölve. Levendulakivonat készítéséhez 30 g virághoz öntsünk 1 liter vizet, és lassan forralva párologtassuk el a víz nagy részét.

Őszi margitvirág

Az egyik leghatékonyabb fejfájás- és migrénűző, sőt megelőzésre is alkalmas gyógynövény az őszi margitvirág. A növényt már az ókori görögök is használták. Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása miatt alkalmazták sebek, rovarcsípések gyógyítására, húzódások és sérülések borogatására is.

Borsmenta

A borsmenta gyógyászatban és gasztronómiában való használata széles körben elterjedt hazánkban is, a fogfájás, az izomhúzódások, az emésztési problémák és a rosszullét mellett pedig a fejfájást is hatékonyan enyhíti. Leginkább borsmenta olaj formájában, helyileg alkalmazva ajánlják használatát, de teaként fogyasztva is hatékony gyógyír.

Macskamenta

A macskamenta enyhén nyugtató hatása nem csak a négylábúak számára hozhat enyhülést. A növény gyulladáscsökkentő hatásán kívül stressz- és feszültségoldóként is viselkedik. Fogyasztása tea formájában ajánlott.

Rozmaring

A rozmaringot többek között izomfájdalmakra, koncentrációs zavarokra, májproblémákra, vérkeringés serkentésére és migrének enyhítésére is alkalmazzák. A mediterrán növényből készült olajat helyileg, a halántékba masszírozva vagy inhalálva is használhatjuk.

Csalán

A csalán az egyik legsokoldalúbb gyógynövény, amelynek szinte minden részét fel tudjuk használni gyógyászati célokra. Tisztító, méregtelenítő és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően az emésztési problémákkal és bélrendszerrel kapcsolatos panaszoktól kezdve a fejfájás enyhítéséig számtalan gondra megoldást jelenthet. Teakánt fogyasztva a legjobb.

5 hasznos tanács frontérzékenyeknek

Így kezelheti természetes módszerekkel frontérzékenységét!

Természetes fájdalomcsillapítás

Ha fájdalomcsillapításról van szó, a természet segít.

Összes cikk Természetes gyógymódok témában