Szemölcs eltávolítása és kezelése

Szemölcs eltávolítása és kezelése

Kapcsolódó tünetek:

Miért kell eltávolítani a szemölcsöt? Felmerül a kérdés, hogy amennyiben nem fáj és nem látványos helyen van, miért szükséges eltávolítani a szemölcsöt. A válasz egyszerű: mert fertőz. A környező bőrfelületre rendkívül könnyen átterjed, de emberek között is gyakori a vírus átadása. Ilyen például az úgynevezett uszodaszemölcs, melyért egy  vírus felelős, és apró, főleg végtagokon jelentkező szemölcsöket okoz.

Hogy lehetséges a szemölcsök eltávolítása? Mihamarabb érdemes a szemölcskezelést megkezdeni, mert a kinövés annál könnyebben távolítható el. Erre négyféle módszert szoktak javasolni:
  • A fagyasztással, más néven krioterápiával való eltávolítást, mely során megfagyasztják a szemölcsöt, ami így néhány nap alatt leszárad.
  • A sebészeti eltávolítást, melynek keretében érzéstelenítés után egy éles eszközzel kifordítják azt.
  • Az elektromos- vagy lézerkéssel való roncsolást.
  • Szemölcsirtó szerek helyi alkalmazását, melyek közül sokat vény nélkül is lehet kapni.
Az ecsetelők használata a legelterjedtebb módszer, melyek között a vérehulló fecskefű nevű gyógynövény vagy az ebből készült gyógyhatású készítmények a legnépszerűbbek. Hatékonyságuk a kezdeti szakaszban a legmagasabb, a kifejlett szemölcsök eltávolításához általában ez nem elegendő. Ezeket inkább az orvosi módszerek képesek megoldani.
2018. május 30.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek