Nem tud reggel felkelni? Ezeket a módszereket próbálja ki!

2018. március 27.

Kapcsolódó tünetek:

fáradtság

Ki korán kel, aranyat lel. De mi van akkor, ha Ön erre szinte képtelen mostanában? Mindenkinek megvan a maga trükkje a felkelésre, de ha nem válik be, elárulunk ötöt, amivel biztosra mehet!

reggeli ébresztő tippek

reggeli ébresztő tippek

Az alvás-ébrenlét ciklust, a hormonszintet, az anyagcserét és a testhőmérsékletet mind a ‘biológiai óránk’ az úgynevezett cirkadián ritmusunk befolyásolja. Ha a cirkadián ritmusa ki van kapcsolva, akkor többet kockáztathat, mint pár pocsék napot, amikor csak az ágyra vágyik! A helytelenül működő belső ritmus krónikus egészségi állapotokhoz vezethet, mint például az elhízás, a cukorbetegség, a depresszió, a bipoláris zavar és a szezonális érzelmi zavar.

Öt módszert javaslunk azonban most, mellyel elősegítheti az időben történő felkelést és ezáltal beállíthatja biológiai óráját!

Tudatosítsa magában, miért szeretné javítani az ébresztő rutinját!

Ha tudjuk, hogy másnap korán kell kelnünk egy fontos esemény miatt, sokszor tapasztalhatjuk, hogy még az óra előtt felkelünk. A tudat, hogy fel kell kelni valamilyen okból, ami kivételes, segít önmagunk felébresztésében. Ezt a módszert kezdetben csak ébresztőóra együttes használatával javasoljuk, ugyanis a cirkadián ritmus megléte nélkül nem számíthatunk önmagunk állandó tudatos felébresztésére.

Korrigálja a reggeleket, hogy időt nyerjen!

Figyelje meg reggeleit és a kevésbé fontos tevékenységeket rövidítse le az alvás javára! Adjon magának annyi időt, hogy elkészülhessen, de ne hagyjon túl sok időt, amit reggel az óra “szundi” gombjával elhúzhat.

Legyen nagyobb kihívás a “szundi gomb” lenyomása!

Tegye minél messzebb az ébresztőórát, melynek kikapcsolásához fel kell álljon. A hangerő, vagy csengőhang ne legyen zaklató, de semmiképp nem ajánlatos kellemes zenét, vagy rádiót használni ébresztőként, mert annak hangját kizárhatja az agyunk és tovább alhatunk.

Ismerje meg a belső óráját jobban!

Lehet, hogy a rendszeres későn ébredés oka, hogy nem jókor próbál felkelni. Az okos órák alvásfigyelő funkciói ma már segítenek abban, hogy jókor ébredjünk fel.

Töltse fel melatonin szintjét!

Próbáljon ki egy melatonin tartalmú táplálékkiegészítőt. A test ugyanis melatonint termel, hogy stimulálja az alvást, de ha nem elegendő a természetes melatonin a szervezetben, az alvás minősége romlik és az ébredés is nehezebbé válik. Próbálja a lehető legalacsonyabb adaggal kezdeni – 0,5-5 milligramm hatóanyaggal, melyet öt-hat órával a lefekvés előtt vesz be néhány napig.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

Így hat szervezetünkre az óraátállítás

Így hat szervezetünkre az óraátállítás

Bár a tavaszi óraátállítás miatt élvezhetjük majd a hosszú nyári estéket, ám a hétfő reggeli ébredés nem biztos, hogy olyan könnyű lesz, miután egy órát elveszítettünk a drága alvásidőből.

Hideg-, melegfront, kettősfront hatásai

Hideg-, melegfront, kettősfront hatásai

8 hatás, melyet az időjárás változása gyakorol testünkre. Gondolta volna, hogy ez mind az időjárás miatt van? Az eső és a nyári téli időjárás nem csak hangulatunkat, de szervezetünk működését is befolyásolja.

ásítás okai

Miért ásítunk?

Az ásítás általános és természetes jelenség, szinte észre sem vesszük, ha megtörténik. Ez egy reflex, ami valóban ragadós, ám sok legenda kering az okaival kapcsolatban. Ráadásul van pár betegség, aminek a gyakori ásítás a jele is lehet.

Túl kevés vagy túl sok – Számít, mennyit alszunk!

Túl kevés vagy túl sok – Számít, mennyit alszunk!

Legtöbbször vagy túl sokat alszunk vagy túl keveset. Általábban utóbbi a jellemző. Pedig az alvás mennyisége kimondhatatlanul fontos.

Ez történik a szervezetünkkel, ha letesszük a cigit

Annak, aki aktív dohányos, elképzelni is nehéz lehet, mi történne azután, hogy elszívta élete utolsó szál cigarettáját. Sokan már a nikotinhiány első gondolatától is visszariadnának attól, hogy megpróbáljanak leszokni. Pedig ezen felül is elképesztő változások mennek végbe a szervezetben, ha leszokunk a cigiről. Ráadásul ezek mind a javunkra válnak.

Összes cikk Alvás témában