A legfontosabb nyári vitaminok

A legfontosabb nyári vitaminok

Kapcsolódó tünetek:

C-vitamin A C-vitamin elengedhetetlen a mindennapjaink során, nyáron is! Erősíti az immunrendszert, véd a fertőzésekkel szemben. A C-vitamint leginkább gyümölcsökkel, citrusfélékkel pótolhatjuk, de bőven tartalmazza az egres, a spenót, a sóska, a zöldpaprika és a bogyós gyümölcsök is. Ha tabletta formában szedjük, érdemes a liposzómás változatát választani, amely 24 órán át, folyamatosan szívódik fel és sejtszinten hasznosul. Magnézium és kálcium Tavasszal sokan diétázni kezdenek, hogy a bikiniszezont már karcsú alakkal köszönthessék. Arra mindenképpen oda kell azonban figyelni, hogy a rendszeres edzések és a diéta sok magnéziumot és kálciumot von ki a szervezetből, ezért ezeket mindenképpen pótolni kell! Igyunk napi 2 liter ásványvizet, amely már magában is tartalmaz magnéziumot és kalciumot is, de minden nap egy speciálisan sportolóknak kifejlesztett pezsgőtabletta is elláthatja testünket ezekkel az értékes nyomelemekkel. A görögdinnyében is sok magnézium található, ezen kívül pedig C-vitamin, illetve B-vitamin félék is, ezért érdemes beépítenünk az étrendünkbe!

D-vitamin Nyáron a napozásnak köszönhetően a szervezetben beindul a D-vitamin termelés, de amennyiben nem töltünk elég időt a napsütésben, akkor ezt a vitamint is máshogyan kell pótolnunk. A D-vitamin a kisgyermekek számára nagyon fontos, mivel segíti a kalcium beépülését a csontokba és fontos szerepet játszik a növekedésben is! A lazac, a szardínia, makréla, tonhal, a shiitake gomba és a tojássárgája tartalmazza nagyobb mennyiségben. E-vitamin Az E-vitaminnak a sejtöregedés lassításában és a testünket érő káros oxidatív stressz hatásának semlegesítésében van nagyon fontos szerepe. Mivel a túlzásban vitt napozás hatására szabad gyökök képződnek szervezetünkben, az E-vitamin pedig képes ezeknek a káros szabad gyököknek a megkötésére, érdemes már tavasszal gondoskodni róla, hogy megfelelő mennyiségben legyen jelen a testünkben. A tokoferol megtalálható a növényi olajokban, dióban, mandulában, mogyoróban, az avokádóban, kiviben és a mangóban is. Q10- koenzim A szabad gyökök káros hatásának kivédésében illetve az ellenük való védekezésben van jelentős szerepe az erős antioxidáns Q10 koenzim-molekuláknak, amelynek mennyisége az életkor előrehaladásával csökken. Étrendkiegészítők formájában számos típusban megvásárolható, amely készítményeknek mind felszívódása, mind biológiai hasznosíthatósága kitűnő. Természetes formájában tartalmazza a földimogyoró, a petrezselyem, az avokádó, a marha- és sertésszív és a szardínia.
2019. augusztus 22.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek