Állandó hidegrázás gyötör? Ez az oka!

2017. október 27.

Kapcsolódó tünetek:

hideg kezek, hideg láb

Állandóan rázza a hideg? Lehet, hogy nem mozog eleget? Ezek lehetnek a hidegrázás okai!

hidegrázás okai

hidegrázás okai

Valójában, ha fázol és ennek ellenére nem mozogsz, akkor csak rosszat teszel magadnak, hiszen a vérkeringés felpezsdülésével a hideg érzet elmúlik.

A grúziai egyetem tanulmánya szerint, melyet egészséges, ülőmunkát végző felnőttekkel végeztek, azok, akik heti 3×20 perc mozgást iktatta be heti rendjükbe, hat hét után javuló tendenciát mutattak a folyamatos fázás érzésével kapcsolatban. Ez azért van, mert a rendszeres testmozgás a szív és a tüdők hatékonyabb működését teszi lehetővé, oxigént és fontos tápanyagokat szállít a szervezetben. Indítsd újra az energiát: következő alkalommal, amikor vacogsz három takaró alatt a kanapén, inkább bújj ki és iktass be egy 10 perces gyorstempójú sétát és hidd el, sokkal jobban fogod érezni magad!

Lehet, hogy túl sovány?

Az alacsony testtömeg fázóssá tehet. Alacsony testsúllyal hiányozhat a megfelelő mennyiségű testzsír, amely elszigetel a hidegtől. Igen, pont, mint a fókákat! Ha nem eszel eleget, akkor az anyagcserédnek küzdenie kell, hogy elég hőt termeljen. Válassz olyan változatos étrendet, amely egészséges ételeket tartalmaz, melyek gazadagok fehérjében, de megtalálhatóak benne a hasznos zsírok és szénhidrátok is.

Lehet, hogy nem alszik jól éjszakánként?

A legfrissebb kutatások azt mutatják, hogy sokan nem alszanak valóban pihentetően éjszaka. Nem tölti fel energiaszintünket, mert kimarad az alvás hosszú egybefüggő szakasza. Ez azt eredményezheti, hogy a személy fázóssá válik, mert a test fáradt. A rossz minőségű alvást a stressz okozhatja, de az agy túlzott stimulálása is hozzájárulhat, ha túl közel időpontban történik a lefekvéshez. Kerüljük el az e-mailek vagy közösségi oldalak olvasgatását lefekvés előtt! A tabletek és okostelefonok ugyanis olyan kék fényt bocsátanak ki, amely megakadályozza az alvást, mivel az agyat arra készteti, hogy “ébredjen”. Tehát rossz hormonreakciót vált ki, így az alvásunk nyugtalanná válhat.

Lehet hogy vashiánya, vagy B-vitamin hiánya van?

A folytonos fázás vashiányos állapotra is utalhat. A nők egyharmada vashiányban szenved, egyeseknek vérszegénysége is kialakulhat emiatt. Ellenőrizheted, hogy vérszegény vagy e azzal, ha lehúzod az alsó szemhéjadat és megviszgálod, hogy rózsaszín-e. Ha halványnak látod, akkor nagy valószínűséggel vérszegény vagy. Ha úgy érzed vérszegénységben szenvedsz, kérj egy vérvizsgálatot, mely kimutatja azt. Ezután a tabletta formában bevett vas kitűnően beépül és javítja a közérzeted! Ha a vérszegénység nem áll fenn, de csak minimálisan kell javítanod a vasszinted, akkor fogyassz magas vastartalmú ételeket, és párosítsd C-vitaminban gazdag gyümölcsökkel és zöldségekkel, hogy könnyebben felszívódhasson!

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • BioCo B-vitamin komplex tabletta 90x

    BioCo B-vitamin komplex tabletta 90x

    <p>8 FÉLE B-VITAMINT TARTALMAZÓ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ TABLETTA</p> <p><span>A B1-vitamin hozzájárul </span><strong>a szív megfelelő működéséhez</strong><span>, a B1-, B2-, B3- és B6-vitaminok az</span><strong> idegrendszer</strong><span>, a B6-, B12-vitaminok és a folsav az immunrendszer normális működéséhez. Több B-vitamin hozzájárul a </span><strong>fáradtság és kifáradás </strong><span>csökkentéséhez (B2-, B3-, B5-, B6-, B12-vitaminok és a folsav).</span></p>

    2 599 Ft

A B-vitamin szerepe abban rejlik, hogy segítsen az elfogyasztott ételt energiává konvertálni a szervezetben. Így ha ebben szűkölködik a szervezet, akkor szintén megjelenhet a folytonos hidegrázás. Próbálj a napod folyamán elég kalóriát és vitamint biztosítani szervezetednek a helyes működéshez. Az anyagcsere beindulásához hozzájáruló B-vitamin mellett ne feledd el, hogy fontos a kellő mennyiségű folyadék fogyasztás is!

Mi az a nyugtalan láb szindróma?

Mi az a nyugtalan láb szindróma?

Bizsereg , feszít , húz vagy áramütésszerű érzést produkál a lába nyugalomban? Akkor lehet, hogy nyugtalan láb szindrómában (RLS – Restless Leg Syndrom) szenved. Hogy pontosan mi ez és hogyan lehet kezelni? Most megtudhatja.

Hol és hogyan fáj a lába?

Hol és hogyan fáj a lába?

Lábaink sokszor fájhatnak, és bár a többnyire ártalmatlan kellemetlenségről van szó, akkor is hasznos, ha ismerjük a fájdalom típusának okát, és célzottan tudjuk kezelni a gondot. Nézzük a legjellemzőbb lábfájdalmakat és jelentésüket.

hideg végtagok

Hideg végtagok – mit jelentenek?

Emelje fel a (hideg) kezét az, akinek mindig hideg a keze és lába! Egyesek embereknek ugyanis élénkebb a reakciója a hőmérsékletváltozásra. A hideg kezek és lábak valójában természetes jelenségei a szervezetnek, ezáltal próbálja a test megőrizni a belső hőmérsékletét. De mit is jelentenek pontosan?

pajzsmirigy-alulműködés

Pajzsmirigy-alulműködés – okok, tünetek, kezelés

A különféle pajzsmirigyzavarok népbetegséggé nőtték ki magukat, hazánkban a lakosság 10-15 százaléka érintett és a betegek háromnegyede nő. Ezek között is leggyakrabban a pajzsmirigy alulműködésével találkoznak az endokrinológusok.

Szívelégtelenség és hatóanyagok

Milyen hatóanyagok lehetnek a szívelégtelenségben szenvedők segítségére?

Összes cikk Egészség A-Z témában