Ezt a 8 dolgot tudnia kell a fogfehérítésről

Ezt a 8 dolgot tudnia kell a fogfehérítésről

Kapcsolódó tünetek:

A fogak elszíneződésének hátterében számos ok állhat, legtöbbször azonban a fogkő, illetve bizonyos gyógyszerek hatására válhat sárgássá a fogsor. Emellett kávé, kóla, tea és vörösbor rendszeres fogyasztása, a dohányzás, illetve az elhanyagolt szájhigiénia is nyomot hagyhat rajta. Ma már számtalan, otthon is elvégezhető fogfehérítő módszer létezik, ám kétségtelenül a szakember által felügyelt a legbiztonságosabb. A fogak fehérítésére peroxid tartalmú anyagokat használnak, de a hatásfok minden esetben a felhasznált anyag koncentrációjától függ. Ezt a 8 dolgot azonban mindenképpen tudnia kell a fogfehérítésről.
  • Minden esetben konzultáció
Az elszíneződött fogakat a fogorvosok mindig felmérik, illetve meghatározzák az elszíneződés okát is. Fontos, hogy részt vegyünk a konzultáción, hiszen itt kapjuk meg a kezeléshez nélkülözhetetlen információkat.
  • Szigorú diéta
A fogfehérítő kezelés után 10-14 napig kerülni kell azokat az élelmiszereket és italokat, melyek színesek, mert ezek újra megfoghatják a kezelt fogakat. Ilyen étel és ital lehet a paradicsom, a vörösbor vagy a vörös húsok.
  • Élő vagy műfogak
Csak a páciens saját fogai lesznek világosabbak, a meglévő koronák, tömések, héjak nem. Amennyiben fogfehérítés előtt töméssel vagy pótlással rendelkezünk, a fogfehérítés nem akadály, ám ebben az esetben cserélni kell az említett tömést vagy pótlást.
  • Érzékenység
A kezelés után néhány napig eltérő fokú fogérzékenység léphet fel. Ez az érzékenység az érzékeny fogak kezelésére való fogkrémmel csökkenthető. Az érzékenység néhány nap múlva nyomtalanul megszűnik, de érdemes tudni róla.
  • Ideiglenes megoldás
A fogfehérítés hatásának hossza, illetve a kialakított új fogszín tartóssága minden egyes páciens esetében egyedi. Erősen befolyásolják a kezelés tartósságát szokásaink és táplálkozásunk.
  • Ismétlés lehetősége
Abban az esetben, ha újra sötétedni kezdenek fogaink, a fogfehérítés megismételhető.
  • Nem azonnali az eredmény
Fontos tudni, hogy a végleges fogszín a kezelés befejezése utáni 12-24 órában stabilizálódik, addig pedig a fogfehérítő folyamat nem zárult le.
  • Otthon is kipróbálható
A legtöbb fogászatban elérhetők olyan egyedi csomagok, melyekkel 5-8 napon keresztül, előre megszabott instrukciók alapján, magunk tehetünk fogaink fehérsége érdekében.
2019. december 12.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek