Felborult bőre egyensúlya? Így hozza helyre!

2016. augusztus 15.

Kapcsolódó tünetek:

Vitaminhiány, száraz bőr

Ne lyukassza ki bőre természetes savköpenyét, mert annak hiányában minden fertőzés meg fogja találni! Eláruljuk, hogyan vigyázhat rá.

Természetes körülmények között a bőr zsírsav köpenye, intim zónánkban pedig a hüvely erősen savas vegyhatása gondoskodik a biológiai és bakteriológiai védelemről. Ha célunk a megelőzés, érdemes természetes hatóanyagtartalmú ápolószereket keresni, amelyek nem megbontják, hanem erősítik a bőr védekezőképességét. A savas vegyhatású tisztálkodó szerek rendszeres használatával bőrünk és az intim testrészeink természetes állapota hosszú távon is megőrízhető. Ha pedig mégis felborult az egyensúly pl. fertőzéses megbetegedések esetén, savas hatású tisztálkodószerekkel a szükséges élettani állapot gyorsan visszaállítható.

Mi borítja fel az egyensúlyt?

A lúgos szappanok gyakori használata megváltoztatja a bőr pH-ját, lúgos irányba tolja, természetes védekezőképességét rontja, így az kiszárad és védtelenné válik a bakteriális, gombás fertőzésekkel szemben. Különösen az összefekvő és az ún. intim területek veszélyeztetettek, ahol a fokozott izzadás miatt “lyukak” keletkeznek a savköpenyen. Ezeken a lúgossá vált területeken a kórokozó baktériumok elszaporodnak, és könnyebben jönnek létre gyulladásos folyamatok. Ez okozza a kellemetlen testszagot is, a hónalj, a mell alatti területeken, a combhajlatokban, a nemi szervek és a végbélnyílás környékén valamint a lábujjak között.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Bio-Oil® bőrápoló olaj 60ml

    Bio-Oil® bőrápoló olaj 60ml

    <p><span>A Bio‑Oil egy speciális bőrápoló olaj. Alkalmazása segít javítani a hegek, a striák és az egyenetlen bőrtónus kinézetét. Öregedő és vízhiányos bőr ápolásában is hatásos. A Bio‑Oil 2002-ben került forgalomba világszerte, azóta több, mint 200 alkalommal nyert bőrápoló termék díjat, és több, mint 20 országban lett piacvezető termék a hegek és feszülési csíkok ápolására.</span></p>

    3 999 Ft

Az elhanyagolt vagy túlzásba vitt higiéné mellett a klórozott víz, a hormonális kezelések (pl. a fogamzásgátló tabletták) és változások (menopauza), az antibiotikumos és szteroidos kezelések, valamint a stressz, a pszichés tényezők is felboríthatják a bőr és a hüvely kényes egyensúlyát.

Close-up rear view of five women wearing white panties and showing their perfect legs and buttocks while standing against white background

A savas vegyhatású folyékony szappanok használata fenntartja a bőr és a genitáliák természetes élettani igényét, nemcsak védik, hanem táplálják és regenerálják a bőrt. Sokéves klinikai vizsgálatok eredményeként jelent meg a pH4-es szappan, amely savas vegyhatással támogatja a normál baktérium flóra fenntartását, míg a kórokozó mikrobáknak kedvezőtlen életteret nyújt. Emellett olyan bőrápoló anyagot, allantoint tartalmaz, amely a magzatmázat is alkotja, valamint vitaminokkal és zsírvisszapótló anyagokkal gondoskodik a szép és egészséges bőrről.

Ha szappant választunk, fontos szempont legyen, hogy az alapanyagok ne legyenek allergizálóak! Legyenek mentesek a konzerváló szerektől, valamint mesterséges szín-, és illatanyagoktól!

Intimszappan férfiaknak is!

Ha az intimtájak ápolásáról esik szó, hajlamosak vagyunk csak a nőket megszólítani, pedig a férfiak éppúgy érintettek a témában. Intim együttlétek során a bőrflóra és – a végbél közelsége miatt – a bélflóra sejtjei, valamint kórokozó mikrobák is bekerülhetnek a hüvelybe, ezért érdemes a meghitt percek előtt és után is intim szappant használni, amellyel komoly fertőzések és betegségek előzhetők meg. Férfiaknál különösen fontos a makk és a fityma megtisztítása a kifejezetten az urak számára kifejlesztett intim tisztálkodó szerrel, amellyel kivédhetők a külső nemi szervek gyulladásos megbetegedései. Együttlétet követően érdemes vizeletürítéssel is – ami a húgyutak természetes átmosását jelenti – csökkenteni az esélyét a húgyúti fertőzéseknek. Szexuális érintkezéssel a férfiak is könnyen áldozatává válhatnak olyan nehezen kezelhető, elhúzódó betegségeknek is, mint amilyen pl. a prosztatagyulladás. A megfelelő intim termékek alkalmazásával azonban kikerülhető az un. “ping-pong” (oda-vissza) fertőzés.

Folyadékpótlás nyáron – Mit, mikor és mennyit igyunk?

A folyadékpótlás szükségességét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Legfőképp a nyári, forró hónapok alatt kell erre a leginkább odafigyelnünk. Körbejártuk: mikor, mit és mennyit ajánlott innunk.

Nyárra készülünk: A helyes borotválkozás szabályai

Nyárra készülünk: A helyes borotválkozás szabályai

Most már tényleg jön a tavasz, és egyre gyakrabban kerülnek elő a szoknyák, majd a rövidnadrágok. Ezekhez viseléséhez pedig sima láb dukál, aminek eléréséhez az egyik legkönnyebb és leggyorsabb mód a borotválkozás.

A téli bőrápolás 5 legfontosabb szabálya

A téli bőrápolás 5 legfontosabb szabálya

A hideg beköszöntével nem csupán a ruhatárunkat kell lecserélnünk, de ápolószereinket is, hiszen télen teljesen más ápolásra van szüksége bőrünknek.

Naptej kisokos – Tippek, típusok és faktorszámok

Naptej kisokos – Tippek, típusok és faktorszámok

Nyáron gyakran elfeledkezünk bőrünk védelméről, pedig komoly egészségügyi következményei is lehetnek ennek. Bár bőrünk védelmi rendszerrel rendelkezik, egy átlagos felnőtt csak 20 percet tud eltölteni direkt napfényben leégés nélkül.

Fényvédelem sportolás közben

Fényvédelem sportolás közben

Elérkezett a szép nyári idő, így nem meglepő, ha egyre többen vesszük a természet felé az irányt, ha sportolásra kerül a sor. Azonban a nyári edzések alatt elengedhetetlen, hogy extra figyelmet fordítsunk bőrünk védelmére. Mutatjuk is, hogyan.