Felborult bőre egyensúlya? Így hozza helyre!

Felborult bőre egyensúlya? Így hozza helyre!

Kapcsolódó tünetek:

Természetes körülmények között a bőr zsírsav köpenye, intim zónánkban pedig a hüvely erősen savas vegyhatása gondoskodik a biológiai és bakteriológiai védelemről. Ha célunk a megelőzés, érdemes természetes hatóanyagtartalmú ápolószereket keresni, amelyek nem megbontják, hanem erősítik a bőr védekezőképességét. A savas vegyhatású tisztálkodó szerek rendszeres használatával bőrünk és az intim testrészeink természetes állapota hosszú távon is megőrízhető. Ha pedig mégis felborult az egyensúly pl. fertőzéses megbetegedések esetén, savas hatású tisztálkodószerekkel a szükséges élettani állapot gyorsan visszaállítható.

Mi borítja fel az egyensúlyt?

A lúgos szappanok gyakori használata megváltoztatja a bőr pH-ját, lúgos irányba tolja, természetes védekezőképességét rontja, így az kiszárad és védtelenné válik a bakteriális, gombás fertőzésekkel szemben. Különösen az összefekvő és az ún. intim területek veszélyeztetettek, ahol a fokozott izzadás miatt “lyukak” keletkeznek a savköpenyen. Ezeken a lúgossá vált területeken a kórokozó baktériumok elszaporodnak, és könnyebben jönnek létre gyulladásos folyamatok. Ez okozza a kellemetlen testszagot is, a hónalj, a mell alatti területeken, a combhajlatokban, a nemi szervek és a végbélnyílás környékén valamint a lábujjak között.

Az elhanyagolt vagy túlzásba vitt higiéné mellett a klórozott víz, a hormonális kezelések (pl. a fogamzásgátló tabletták) és változások (menopauza), az antibiotikumos és szteroidos kezelések, valamint a stressz, a pszichés tényezők is felboríthatják a bőr és a hüvely kényes egyensúlyát.

A savas vegyhatású folyékony szappanok használata fenntartja a bőr és a genitáliák természetes élettani igényét, nemcsak védik, hanem táplálják és regenerálják a bőrt. Sokéves klinikai vizsgálatok eredményeként jelent meg a pH4-es szappan, amely savas vegyhatással támogatja a normál baktérium flóra fenntartását, míg a kórokozó mikrobáknak kedvezőtlen életteret nyújt. Emellett olyan bőrápoló anyagot, allantoint tartalmaz, amely a magzatmázat is alkotja, valamint vitaminokkal és zsírvisszapótló anyagokkal gondoskodik a szép és egészséges bőrről.

Ha szappant választunk, fontos szempont legyen, hogy az alapanyagok ne legyenek allergizálóak! Legyenek mentesek a konzerváló szerektől, valamint mesterséges szín-, és illatanyagoktól!

Intimszappan férfiaknak is!

Ha az intimtájak ápolásáról esik szó, hajlamosak vagyunk csak a nőket megszólítani, pedig a férfiak éppúgy érintettek a témában. Intim együttlétek során a bőrflóra és – a végbél közelsége miatt – a bélflóra sejtjei, valamint kórokozó mikrobák is bekerülhetnek a hüvelybe, ezért érdemes a meghitt percek előtt és után is intim szappant használni, amellyel komoly fertőzések és betegségek előzhetők meg. Férfiaknál különösen fontos a makk és a fityma megtisztítása a kifejezetten az urak számára kifejlesztett intim tisztálkodó szerrel, amellyel kivédhetők a külső nemi szervek gyulladásos megbetegedései. Együttlétet követően érdemes vizeletürítéssel is – ami a húgyutak természetes átmosását jelenti – csökkenteni az esélyét a húgyúti fertőzéseknek. Szexuális érintkezéssel a férfiak is könnyen áldozatává válhatnak olyan nehezen kezelhető, elhúzódó betegségeknek is, mint amilyen pl. a prosztatagyulladás. A megfelelő intim termékek alkalmazásával azonban kikerülhető az un. “ping-pong” (oda-vissza) fertőzés.

2016. augusztus 15.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek