Így ápolja bőrét a nagy melegben!

Így ápolja bőrét a nagy melegben!

Kapcsolódó tünetek:

A nagy meleg az egész szervezetet megviseli, de a forróságtól és az erős napsütéstől bőrünket is fokozottan védeni kell. Az alábbi módszerek garantáltan segítenek, hogy kültakarónk nyáron is egészséges és ragyogó maradjon.

Hidratálás

A megfelelő hidratálás a szép bőr alapja. Ennek hiányában kiszárad és annak kellemetlen tünetei lehetnek. Nyárra mindig könnyedebb állagú, vizes alapú krémeket válasszunk, melyek a bőr vízraktárait töltik fel és nem tömítik el a pórusokat! Jó szolgálatot tesznek a termálvizet tartalmazó arcpermetek is, hiszen ezek nem csak hidratálnak, de hűsítenek is. Sose feledkezzünk meg a belső hidratálásról, mert a csodakence is hatástalan marad, ha szervezetünk vízhiánnyal küzd. Ne feledjük, hogy bőrünk csak akkor lesz szép és üde, ha testünkkel is törődünk! A kellő mennyiségű folyadék fogyasztás és a szükséges vitaminok bevitele elengedhetetlen a szép és feszes bőrhöz!

Arctisztítás

Nyár beköszönte előtt mindenképpen keressük fel kozmetikusunkat, aki alaposan kitisztítja a pórusokat, eltávolítja a mitesszereket. Erre azért van szükség, mert az eltömődött pórusok a melegben könnyebben begyulladhatnak és napozás során maradandó foltot hagyhatnak a bőrön. Hetente radírozzuk át az arcunkat és az egész testünket, hogy megszabaduljunk az elhalt hámsejtektől és szebben barnuljunk!

Napi rutin

Nyáron különösen fontos az alapos arctisztítási rutin. Reggel és este használjunk micellás arclemosó- és sminkeltávolító kozmetikumot, és a nap folyamán többször töröljük át az arcbőrünket lemosó kendővel, vagy mossunk gyakran arcot, hogy megtisztítsuk a portól és az izzadságtól. Ezáltal megelőzhetjük, hogy eltömődjenek a pórusok és kialakuljanak a nem kívánt mitesszerek, valamint pattanások. Hetente többször használjunk hűsítő-tápláló arcpakolást, amely segíti a bőrt a napozás utáni regenerálódásban.

Feszesítés

A hideg-meleg váltakozó zuhany az év minden időszakában jót tesz a bőrünknek, de nyáron különösképpen ajánlott. Ennek köszönhetően a bőrünk felfrissül és rugalmasabbá válik, így a narancsbőr is halványulhat!

Testápolás

Ne csak az arcbőrünk hidratáltságáról gondoskodjunk! A testápolás ugyanolyan fontos! Válasszunk könnyed krémeket, amelyek nem túl zsírosak és hamar felszívódnak a bőrben, valamint mélyen hidratálnak! Használjunk holt-tengeri ásványi anyagokat tartalmazó tusfürdőt és testápolót, hetente egyszer pedig dörzsöljük át a testünket olvíaolajos-sós ápoló-radírozó keverékkel, amit otthon, mi magunk is össze tudunk állítani.

Lábápolás

A lábaink hidratálása nyáron fontosabb, mint más időszakban, mivel ilyenkor minden apró bőrhiba szembetűnőbb. A lábunk, illetve a talpunk bőre is hamarabb kiszárad a meleg idő során, hiszen ilyenkor sokkal több külső hatásnak van kitéve. Ezért esténként tisztítsuk meg a bőrünket, majd hidratáljuk megfelelő módon. A hűtő testpermetek és kimondottan lábápolást szolgáló készítmények használata is ajánlott a forró időszakban, ha szeretnénk, hogy szép és ápolt legyen a bőrünk.

Napozás előtt

A napozás előtt mindenképpen tisztítsuk meg a bőrünket. Használjunk testradírt, vagy testradíros tusfürdőt, amelynek segítségével megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől. Napozás előtt közvetlenül ne használjunk testápolót, csak naptejet. A napfürdőzés után viszont krémezzük be alaposan bőrünket a kedvenc testápolónkkal, a legjobb, ha olyat választunk, amely bőrnyugtató hatású! A napozás ideje alatt nem érdemes sem sminket, sem pedig parfümöt használnunk, mert a sminktől eltömődhetnek az arcbőr pórusai, így kialakulhatnak a nem kívánt mitesszerek és pattanások, a parfüm pedig foltot hagyhat a bőrön. Ha ragaszkodunk némi sminkhez, válasszunk kifejezetten erre a célra kifejlesztett termékeket!

Fényvédelem

Megfelelő fényvédelem nélkül soha ne menjünk napra, mert a bőrünk maradandó károsodást szenvedhet! Az arcunkra használjunk külön az arc érzékeny bőrére kifejlesztett fényvédő naptejet, napozó spray-t, mely amellett, hogy véd, hidratál is. Különösen a déli órákban nagyon magas a leégést okozó UV sugárzás, akár tíz perc alatt is leéghetünk. A szép, egyenletes barna bőrszínt akkor érhetjük el, ha a fokozatosság mellett döntünk.
2021. június 8.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek