A leghatékonyabb gyógynövények a légúti kórokozók ellen

A leghatékonyabb gyógynövények a légúti kórokozók ellen

Kapcsolódó tünetek:

Az alábbi gyógynövények sikeresen bevethetők a vírusokkal szemben, ráadásul a már kialakult gyulladást is hatékonyan képesek gyógyítani, segítségükkel megelőzhető a bakteriális felülfertőződés. Egymással kombinálva garantáltan kiütik a nyeregből a kórokozókat.

Borostyánlevél kivonat

Hatékonyságát már a molekuláris biológia szintjén is bizonyították. Leginkább  a köhögés természetes kezelésére, légúti hurutok és krónikus bronchitisz esetén vethető be. A borostyánlevél kivonat javítja a tüdő oxigénellátását, oldja a hörgők görcseit, természetes köptető és nyákoldó hatású, gyulladáscsökkentő, mindemellett vírusellenes, gombaölő és erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

Kakukkfű

A gyógyfüvek ismerői és az orvosok is évszázadok óta alkalmazzák megfázások, köhögések, torokfájás és egyéb légúti megbetegedések, légcsőhurut kezelésére. Harctereken fertőtlenítésre és gyakorlatilag antibiotikumként használták. Fertőtlenítő tulajdonságán kívül a kakukkfű nyálkaoldó, köptető, a kínzó köhögési ingert csillapítja és remek görcsoldó.  Alkalmazzák még asztma, dohányosok idült hörghurutja, időskori tüdőtágulás, hörgőtágulás kezelésében is. Fertőtlenítő hatásán túl illóolaja serkenti az immunrendszer működését, hatására fokozódik a fehérvérsejtek termelődése.

Tavaszi kankalin

A tavaszi kankalin virága flavonoidokat tartalmaz, antibakteriális hatású, emellett a szív és érrendszer természetes támogatója. Levelei magas C-vitamin tartalmúak. A növény gyökeréből készült tea vagy kivonat pedig kiváló köptetőszer, görcsös, hurutos légúti megbetegedések, a nehezen múló köhögés ellenszere.

Vadsóska

Kiváló gyulladáscsökkentő, bakteriális eredetű fertőzések megelőzésére, immunrendszer erősítésére, a bélbolyhok regenerálására alkalmas gyógynövény.

Fekete bodza

Virágzata flavonoidokat, fahéjsav-származékokat, illóolajat és nyálkát, bogyója a flavonoidokon kívül gyümölcssavakat, C-vitamint, A-vitamint tartalmaz. Meghűléses megbetegedések, hurut gyógyítására, izzasztószerként és immunrendszeri serkentőként használják, de bevethető köhögéscsillapításra is. A leveléből készült tea pedig lázcsillapító is egyben.

Közönséges vasfű

Nyálkaoldó, immunerősítő, köhögést csillapító hatású, felső légúti hurutok kezelésére, a népi gyógyászatban a légző- és emésztőrendszeri panaszok enyhítésére használják. Általános roboráló tulajdonságokkal is rendelkezik.

2016. szeptember 12.

Kiemelt ajánlatunk

Kapcsolódó cikkek