Karácsonyi házi patika

Karácsonyi házi patika

Kapcsolódó tünetek:

Karácsonykor szeretnénk csak a szeretteinkkel, a családunkkal foglalkozni, no meg azzal, hogy szép legyen az ünnepünk és tudjunk eleget pihenni. Sajnos ebbe könnyen beleszólhat egy-egy váratlan megbetegedés, gyomorrontás, vagy sérülés, amit nem árt minél hamarabb orvosolni. Ebben segítségünkre lehet egy gondosan felszerelt házi patika, melynek összeállítása során nem is csak a tünetek kezelésére kell gondolni, hanem a megelőzésre is!

Vitaminok és gyógyteák

Télen fontos a vitaminpótlás, hiszen ezzel segíthetjük immunrendszerünket, és könnyebben elkerülhetjük a szezonális megbetegedéseket. A C- és D-vitamin megfelelő bevitele elengedhetetlen, és akkor is jól jön, ha már elkapott minket a nátha. A vitaminpótlást megtehetjük egyszerű és  komplex készítményekkel is. Utóbbiak, a multivitaminok minden lényeges összetevőt tartalmaznak. A vitaminok mellett pedig gyógyteákkal is elűzhetjük az éppen kialakulóban lévő megfázást és enyhíthetjük a kezdeti tüneteket. Ráadásul teákkal nem is csak a légúti, hanem sok anyagcsere- és emésztőrendszeri problémát is orvosolhatunk. Így ezekből sem árt betárazni, ráadásul a hűvösben nagyon jól is esnek.

Komplex készítmények megfázásra

Megfázás esetén a legfontosabb, hogy a tüneteket enyhítsük és a közérzetünk jó maradhasson. Erre jó megoldást kínálnak azok a komplex készítmények, melyek egyszerre több tünetet is képesek csillapítani. Ezekből kaphatóak gyengébb és erősebb változatok is, melyeket a megfázás megfelelő szakaszaiban alkalmazhatunk.

Készítmények a megfázás egyes tüneteinek kezelésére

A házi patikába érdemes összegyűjteni olyan termékeket, melyek egyenként enyhíthetik a megfázás tüneteit aszerint, éppen melyikre van szükség. Vásárolhatunk ezért köhögéscsillapítót, orrsprayt, torokcukorkákat, láz- és fájdalomcsillapítót. Mielőtt beszereznénk az új készítményeket, mindig nézzük át a meglévőeket, és a lejártakat adjuk le gyógyszertárban.

Termékek gyomorbántalmakra

A nagy karácsonyi lakomák során előfordul, hogy túlesszük magunkat, gyomorrontásunk lesz, puffadunk, sok a gyomorsavunk, akár  a refluxos tünetek is fellángolhatnak. Ezek kezelésére jó, ha beszerzünk emésztést könnyítő készítményeket, puffadást csökkentő termékeket,savcsökkentőket  illetve olyan készítményeket, melyek a hányást, hasmenést enyhítik.

Sebtapaszok, sebkezelők

Az ajándékok csomagolása vagy a fa díszítése közben is lehetnek kisebb balesetek, melyek során nyílt seb keletkezik. Ezek kezelésére elsődlegesen sebfertőtlenítőket, sebkezelőket alkalmazhatunk, hogy elkerüljük a fertőzéseket és elősegítsük a gyógyulást, és nem árt, ha van otthon többféle sebtapasz, hogy a bőrünk nyugodtan regenerálódhasson. Ezek birtokában nem érhet minket váratlan helyzet.
2020. december 8.

Kiemelt ajánlatunk

Kapcsolódó cikkek