A 3 legkedveltebb őszi szépészeti beavatkozás

A 3 legkedveltebb őszi szépészeti beavatkozás

Kapcsolódó tünetek:

Anyajegyek eltávolítása

A bőrgyógyászok nem szívesen távolítanak el semmit a bőrünkről nyáron, erős napsütéses időben, hiszen a hegek és a friss bőrfelszín rendkívül érzékeny az ultraibolya sugarakra, fennáll a veszélye, hogy hegesen, esetleg hyperpigmentációval gyógyul a beavatkozás helye. Amikor csak tehetik, az ősz beállta utánra időzítik ezeket az apró metszéssel, égetéssel járó kezeléseket, így például az esztétikailag zavaró vagy mechanikai hatásoknak – dörzsölésnek, irritációnak – kitett bőrfelületen található anyajegyek és egyéb növedékek eltávolítását.

Hámlasztás, savas arcfiatalítás

A savas arcfiatalítás azoknak ajánlott, akik szeretnének javítani bőrük textúráján, a finom ráncokon, pigmentfoltokon, hegeken. A kémiai hámlasztások a bőr felső rétegeinek eltávolításával kontrollált sebgyógyulást indítanak be, így késztetve a bőrt megújulásra, regenerációra és kollagén átrendeződésre. Az alkalmazott készítményekben található savak erősségétől függ, hogy mennyire drasztikus a beavatkozás, és milyen szakmai hátteret igényel. A nagyon gyenge készítményeket akár otthon is használhatjuk, de a legerősebb koncentráció mellett már műtőre és altatásra van szükség. A hámlasztás erősségétől függ a mélység, illetve a végeredmény. Megkülönböztetünk felszínes, középmély és mély hámlasztást. Mindegyik esetben közös, hogy a kezelt bőrfelületet 2 hétig nem érheti közvetlen UV sugárzás, a szolárium és a napozás ellenjavallt.

Tartós szőrtelenítés

Az eljárás során (lézernél és villanófénynél is) az alkalmazott fényenergia a melaninban nyelődik el, és ott hővé alakul át. Ilyenkor (megfelelő energiát alkalmazva) az aktív stádiumban lévő szőr ezt a hőt a szőrtüszőbe vezeti és mintegy kiégeti azt, vagyis megszünteti további működését.A tartós szőrtelenítés – történjen akár lézerrel, akár villanófénnyel – egyik fontos szabálya, hogy a bőr nem lehet barna, a kezelések előtt és utána pedig legalább négy hétig tilos a napozás. Ennek oka, hogy minél barnább a kezelt felületen a bőr színe, annál kevesebb energia jut a szőrszálakhoz és annál többet nyel el a környező bőrfelület, így a bőr megégésének nő a valószínűsége. Ha a kezelőorvos kímélni szeretné a bőrt, csak kisebb energiával dolgozhat, ami viszont lehet, hogy nem elég a szőrtüsző elpusztításához, így a kezelés nem lesz hatékony. Sem a napozás, sem a szolárium, de még a barnító krém sem ajánlott a kezelések közötti időszakban, mert a bőr megégésének veszélyén felül hyperpigmentáció is kialakulhat.

2016. szeptember 1.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek