Túl sokszor beteg a gyerek? Így erősítse immunrendszerét!

2020. szeptember 17.

Kapcsolódó tünetek:

immunrendszer gyengesége

6 bevált módszer, hogyan erősítheti gyermeke immunrendszerét.

Túl sokszor beteg a gyerek? Így erősítse immunrendszerét!

1. Természetes vitaminforrások: zöldségek és gyümölcsök

Minden nap bőségesen egyen gyermekünk gyümölcsöt és zöldséget! A legideálisabbak az idénygyümölcsök és zöldségek, télen pedig az alma, a banán, a citrusfélék, a cékla, az édesburgonya, paprika, paradicsom. A gyerekek szívesen isszák a gyümölcsökből, zöldségekből facsart turmixokat, főleg ha időnként pici fahéjjal vagy szegfűszeggel dobjuk fel az italokat. Ezek a fűszerek remek segítői az immunrendszernek, a szegfűszeg továbbá az emésztésben is hatékony.

2. Vitaminpótlás

Különösen az őszi, téli időszakban jut be kevesebb vitamin a szervezetünkbe, ezért érdemes pótolni azokat. Azt, hogy pontosan milyen készítményt szedjen gyermekünk, érdemes a gyerekorvossal egyeztetni, aki az aktuális állapotának megfelelő adagban fogja javasolni a hiányzó vitaminokat.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

 • Normaflore belsőleges szuszpenzió 20x5ml

  Normaflore belsőleges szuszpenzió 20x5ml

  <p class="x_MsoNormal"><span>A Normaflore belsőleges szuszpenzió 2 milliárd Bacillus clausii spórát tartalmaz tartályonként. Ideális választás csecsemőknek és kisgyermekeknek. Antibiotikum-kúra, illetve akut hasmenés esetén védi és helyreállítja a bélflóra egyensúlyát, valamint hozzájárulhat a szervezet védekezőképességéhez. Íztelen, így bevétele kicsik számára is egyszerű és kényelmes. Cukor-, glutén- és laktózmentes.</span></p>

  3 299 Ft
 • Normaflore Max Instant 6 millárd belsőleges por 9x2g

  Normaflore Max Instant 6 millárd belsőleges por ...

  <p><strong>Bacillus clausii spórát tartalmazó, vény nélkül kapható gyógyszer.</strong></p> <p>6 milliárd belsőleges por tasakban. Minden Normaflore készítmény több milliárd jótékony baktérium spórát tartalmaz, mely ellenáll hőhatásnak, a gyomorsavnak és az emésztőenzimeknek, így sértetlenül éri el a bélflórát. Az ott kifejtett jótékony hatásukat pedig tudományos vizsgálatok  igazolják.</p>

  3 999 Ft

3.  A bélflóra egészsége probiotikummal

A bélflóra egészségének megőrzésére, így az immunrendszer erősítésére adjunk gyermekünknek természetes, probiotikus készítményeket (élőflórás joghurtot, kefírt)! Náthás, influenzás időszakban, a kórokozók támadásának kivédésére kúraszerűen is alkalmazhatók a kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett, gyógyszertárban kapható probiotikumok.

Túl sokszor beteg a gyerek? Így erősítse immunrendszerét!

4. Mozgás a szabadban

Minél több időt tölt a gyerek a friss levegőn és napfényen, annál erősebb lesz az immunrendszere, a kórokozóknak pedig annál kevesebb az esélye a fertőzésre. A szabad levegő mellett a rendszeres és intenzív mozgás az, amivel jelentősen erősíthető az immunrendszer.

5. Immunrendszert stimuláló készítmények

Az immunrendszer erősítésének lehetséges módszere az immunrendszert stimuláló készítmények adása. Ez különösen akkor javasolt, ha közösségbe megy gyermekünk vagy huzamosabb ideig betegeskedik, újra meg újra visszaesik. Ezeket a készítményeket háziorvos írhatja fel receptre és azoknak a kórokozóknak tartalmazzák az alkotórészeit, amelyekkel a közösségben leggyakrabban találkozik a szervezet. Az immunrendszer ezek ellen ellenanyagot termel, és ha találkozik ezekkel a baktériumokkal, akkor képes védekezni ellenük.

6. Higiénia és tisztaság

A rendszeres kézmosás hatékony eszköze a kórokozókkal szembeni védekezésnek. Különösen akkor, ha tömegközlekedéssel utazunk vagy közösségből térünk haza. Legyen fontos a papír zsebkendő használata is! A használt zsebkendőt dobjuk el, mert a kórokozókkal szennyezett zsebkendő újrafertőzhet!

A tél végeztével is kell szednünk multivitamint?

A tél végeztével is kell szednünk multivitamint?

Lassan véget ér a tél, hamarosan elérkezik a tavasz, és a hőmérő higanyszála egyre magasabbra szökik. Annak érdekében, hogy ne betegen, ágyhoz kötve üdvözöljük ezt a gyönyörű évszakot, ajánlott a vitaminraktáraink feltöltése.

A szükséges C-vitamin mennyiség

Tisztelt Gyógyszerész! Mennyi C- vitamin fogyasztása ideális?

Multivitamin mellett vitamin szedése javasolt?

Multivitamin mellett szabad más vitaminokat is szedni? (pl. C-vitamin, D-vitamin, stb.)

BENU Multivitaminok

Az iránt érdeklődök, hogy a BENU Multivitamint megvásárolhatom-e az Otp Egészségpénztári kártyámmal?

A vitaminok hiánya és tüneteik

A szervezet hiányos vitaminellátottsága jellegzetes hiánytünetekben nyilvánul meg.