Tippek, hogy megfázással is tudjunk aludni

Tippek, hogy megfázással is tudjunk aludni

Kapcsolódó tünetek:

Tea Lefekvés előtt igyunk egy bögre koffeinmentes fekete teát. Sok antioxidánst, továbbá teobromint tartalmaz, ami nyugtatólag hat a hörgőkre. A tea melegének köszönhetően a lerakódott váladék is fellazul.

Oldjunk fel egy fél teáskanál sót egy pohár langyos vízben, és gargalizáljunk vele kb. 10 másodpercig. Ez a gyógymód enyhülést hoz torokfájás esetén. Sötétség

Teljesen sötétítsünk be a hálószobában.

A legminimálisabb fény is megakadályozhatja a pihentető alvást, ugyanis az agynak azt a jelzést adja, hogy már reggel van, és fel kell kelni. Ha nincs arra lehetőségünk, hogy teljesen besötétítsünk, akkor használjunk alvómaszkot.

Hideg

A sötétség mellett a megfelelő hőfok is rendkívül fontos, ugyanis az agyunk akkor kerül alvó üzemmódba, ha lecsökken a testünk hőmérséklete. Az ideális szobahőmérséklet a 16-18 °C.

Meleg zuhany

Lefekvés előtt vegyünk egy forró zuhanyt, ugyanis az utána lecsökkenő testhőmérsékletünk alvó üzemmódba küldi az agyunkat. Van azonban még egy jó hatása, ugyanis a meleg gőz kitisztítja a bedugult orrunkat. Lázas gyerekek esetében nem ajánlott ez a módszer.

Zokni

Mielőtt befekszünk a meleg ágyba, vegyünk fel zoknit. Egy svéd kutatás szerint, ha jó meleg a lábunk, akkor könnyebben el tudunk lazulni és aludni.

Párna megemelése

Megfázás esetén sokat segíthet, ha egy plusz párnát használunk alváshoz, így magasabban lesz a fejünk, ezáltal pedig csökken a nyomás az orrmelléküregben, azaz könnyebben kapunk levegőt.

Kapcsoljunk ki!

A legtöbben akkor sem tudunk kikapcsolni, amikor betegen fekszünk otthon. Folyamatosan jár az agyunk, amitől csak nehezen tudunk elaludni. Próbáljunk meg meditálni, írjuk le a gondolatainkat, hallgassunk nyugtató zenét vagy olvassunk, így pikkpakk el fogunk szenderülni.

2020. január 5.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek