Te mindent tudsz gyermeked köhögéséről?

Te mindent tudsz gyermeked köhögéséről?

Kapcsolódó tünetek:

A szülők számára a legfontosabb, hogy gyermekük egészséges legyen, a megfázásos, köhögéssel járó betegségeket azonban szinte lehetetlen elkerülni.

Enyhébb esetekben azonban a megfelelő termékekkel és házi praktikákkal könnyen támogatjuk a gyermek mihamarabbi gyógyulását. Ha nem tudjuk megállapítani, hogy hurutos, vagy száraz köhögéssel állunk szemben, a legjobb választás egy olyan termék használata, amely mindkét fajta köhögés esetén alkalmazható. Az IVEX köhögés elleni szirup* (orvostechnikai eszköz/gyógyászati segédeszköz), természetes hatóanyagainak köszönhetően hurutos és száraz köhögés esetén alkalmazható.

Mi történik köhögéskor egyáltalán?

A köhögés rendkívül hasznos és fontos reflex, amellyel a szervezetünk a légutainkat irritáló, illetve a légutakba került idegen anyagoktól igyekszik megszabadulni. Tudtad, hogy a tüsszentéssel vagy köhögéssel kibocsátott felhő akár 110 km/óra gyorsasággal 8 méter távolságra is távozhat a szervezetből? Ezzel együtt szabadul meg szervezetünk a lerakódott portól, nyáktól, váladékoktól, amelyek a köhögési ingert okozzák. Ez rendkívül kellemetlen és sok esetben már-már fájdalmas folyamat, ami megnehezíti mind a gyermekek, mind a felnőttek életét.

Száraz vagy hurutos?

A köhögésnek két fajtáját különböztetjük meg: száraz és hurutos. Az előbbi leginkább valamilyen irritáció vagy hörgőszűkület miatt alakul ki és gyakran rohamszerűen jelentkezik. Utóbbi során az alsó légutakból váladék távozik, és ha színe, állaga, mennyisége szokatlan, akkor komolyabb probléma előjele is lehet, mint amilyen az arcüreggyulladás, vagy a tüdőgyulladás. A száraz köhögés esetén a legfőbb cél a köhögési inger csökkentése és a felső légút funkcionalitásának növelése, míg a váladékos köhögés esetében a csillapítás kifejezetten kártékony lehet, ilyenkor a hurutoldáson van a fókusz, hogy a váladékot felhígítva az könnyebben tudjon távozni gyermekünk szervezetéből.

Egy termék mindkét típusú köhögésre már egy éves kortól

Szerencsére van lehetőségünk olyan terméket választani, amivel nem kezeljük félre a köhögést, ha nem egyértelmű számunkra annak típusa. A fehérmályva, a borostyán, a kakukkfű természetes kivonatainak köszönhetően az IVEX köhögés elleni szirup hatékonyan segíthet csillapítani gyermekünk köhögését, enyhíteni az átmeneti felső légúti irritációt, valamint a produktív köhögéssel járó hörghurutot. A gyógynövények mellett a termékben található méz is gyulladáscsökkentő és nyugtató hatással bír. A szirup egyfajta védőréteget képez a nyálkahártyán, amely óvja a torkot a külső hatások okozta irritációtól, elősegíti a nyák leválását, csökkenti a köhögést és a nyugtatja a légutat a köhögőrohamok esetén is.

A szirup működési mechanizmusa szerint védőréteget kell képeznie a nyálkahártyán, így javasolt a használatát követő 45-60 percig kerülni az étkezést és/vagy az ivást. Mivel a cukor összetevők serkenthetik a gyermek aktivitását, ne közvetlenül alvás előtt alkalmazzuk, hanem legalább egy órával azt megelőzően. Ha több nap után sem javul gyermekünk állapota, mindenképp keressük fel házi orvosát.

*Orvostechnikai eszköz/gyógyászati segédeszköz. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!
Támogatott tartalom. Forgalmazza: Sirowa Hungary Kft. 1138 Budapest Tomori u.32

2024. január 1.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek