Allergiája van? Szénanáthától szenved tavasszal és egész nyáron?

Allergiája van? Szénanáthától szenved tavasszal és egész nyáron?

Kapcsolódó tünetek:

Az allergia kiváltó oka

Az allergiát egy hisztamin nevű anyag felszabadulása okozza a vérben. A testben a hisztamin receptorokhoz kötődik, ezzel okoz kellemetlen tüneteket: tüsszögünk, viszketünk, duzzadunk. Ha a hisztamin előbb ér a receptorokhoz, mint az antihisztamin, akkor ez utóbbi már nem tud kapcsolódni, hiszen nincsen szabad receptor, ily módon pedig nem képes allergiát mérséklő hatását kifejteni.

5 módszer az allergia tüneteinek enyhítésére

Homeopátia

Már többféle, természetes homeopátiás szerből összeállított tabletta létezik a szénanátha tüneteinek enyhítésére. Ez főként dugulásos, és vizes náthánál hatásos. Ajánlott mellé a hisztaminból készített homeopátiás gyógyszer, mely a szervezetben lejátszódó allergiás folyamatokat csökkenti.

Bizonyos ételek és italok mellőzése

A pezsgőnek és a vörösbornak, illetve egyes ételeknek, mint pl. a tenger gyümölcsei, a füstölt húsok, a friss paradicsom, a mogyorófélék vagy a padlizsán, magas a hisztamin tartalma, ezért súlyosbítják az allergiát. Ezek közvetlenül is növelik a hisztamin mennyiségét illetve hisztamint szabadítanak fel elfogyasztásuk után, ezért érdemes kerülni őket. Az almaecet viszont hatásos hisztamin csökkentő, fogyasszuk salátákhoz, de ihatjuk akár italba keverve is.

Stressz kerülése

Stressz hatására a vérben megnő a hisztamin mennyisége. Bár a stresszt teljes mértékben nem tudjuk kizárni az életünkből, sokat tehetünk az ellen, hogy teljesen elhatalmasodjon az életünkön. Fontos a sok alvás, ami pihenteti a szervezetet és a testmozgás is csökkenti a stresszhormonok mennyiségét, de érdemes elsajátítani relaxációs technikákat is, akár olyan légzéstechnikát, amelyet a feszült pillanatokban azonnal alkalmazhatunk.

Együnk mézet!

Ha van méhész a közelben - 50 kilométeres körzetben-, együnk ebből a mézből reggel-este egy kiskanálnyit. Így a szervezetünk hozzászokik az ismerős pollenekhez és megelőzhetjük az allergiás tüneteket vagy legalábbis enyhíthetjük azokat.

Pollenmentesítsük környezetünket!

Ha lehet, ne vigyük a polleneket magunkkal az ágyba! Lefekvés előtt zuhanyozzunk, és vagy öblítsük le, vagy fújjuk át hajszárítóval a hajunkat. Az ágyneműt mossuk gyakrabban és ne a szabadban szárítsuk! Minden nap mossuk fel a lakást, hogy ezzel is csökkentsük a pollenek mennyiségét az otthonunkban!

A BENU Online Gyógyszertárban megvásárolható, az allergiás tünetek enyhítésére alkalmas termékeket itt találja >>

 

2017. április 24.

Kiemelt ajánlatunk

Kapcsolódó cikkek