Mozogjunk!

2016. november 3.

Kapcsolódó tünetek:

rándulás, ficam

Tennünk kell azért, hogy aktivitásunk fiatalkorunk után is megmaradjon.

Minél hamarabb sportolni, az ízületeket kímélő sportokat kell választani mindenkinek!

kimelo_sport301Bizonyos életkor kor fölött már számolni kell azzal, hogy a különböző mozgásformáknak saját testünk is gátat szab. A fő probléma legfőképpen az ilyenkor kezdődő ízületi panaszok, valamint a csontritkulás jelenthetnek, melyek elhanyagolva, idővel komoly problémákat okozhatnak. Utóbbi megelőzésére különösképpen ügyelni kell, mert ez a probléma a 40 év feletti nők egyötödét érinti. A betegség kialakulásának kockázatát a mozgásszegény életmód növeli.

A mozgás olyan izom-összehúzódásokat generál, mely a csontoknak pozitív ingereket jelent, emellett javítja a vérellátást, és az ásványi anyagok beépülését a csontszerkezetbe. A testmozgás hatására a csonttömeg is emelkedik.

Mire jó még a sport?

A rendszeres sport javítja az általános erőnlétet, növeli az állóképességet, stabilizálja a vázizmokat, ezáltal a testtartás is optimalizálódik.

A mozgás javítja a test rugalmasságát. Fontos azonban a helyes mozgásforma megválasztása: akinek már diagnosztizált csontritkulása vagy ízületi kopása van, keressen fel szakorvost vagy gyógytornászt a személyre szabott mozgásforma megválasztásához. Az ajánlott gyakorlatokat úgy kell meghatározni, hogy azok otthoni környezetben is kivitelezhetők legyenek, ezáltal megteremtve a heti rendszeresség lehetőségét.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

 • Richtofit sportkrém 125g

  Richtofit sportkrém 125g

  <p>Aktívan élő mozgást sportolást kedvelő embereknek készült a Richtofit Sportkrém, amely izomfájdalmak enyhítésére, izomláz megszüntetésére és a sportolás előtti bemelegítésre ajánlott.</p>

  1 799 Ft

Csak kíméletesen!

Van, akinek a gyógytorna kicsit unalmas, kevésbé pörgős, és ha náluk nem alakult még ki csontritkulás, választhatnak népszerűbb, más mozgásformákat is megelőzés céljából:

 • pilates
 • jóga
 • a kangoo
 • aerobik

Bármelyik sport, mozgásforma mellett döntünk, fontos, hogy heti rendszerességgel, következetesen végezzük és ne hajszoljuk túl magunkat, és legfőképpen élvezzük, különben felesleges belekezdeni.

Mozogjunk!

Legyen a testmozgás része a mindennapi életének!

Fogyás és sport

Szakemberek szerint a magyar lakosság kétharmada elhízott, vagy túlsúlyos. Mi a fogyás titka?