Kezelhető a hajhullás?

2016. október 28.

Kapcsolódó tünetek:

ásványianyag-hiány, hajhullás

Akkor kóros hajhullás, ha naponta 100-nál több hajszálat veszítünk el.

A hajhagymák működése egy körfolyamattal jellemezhető: egy hosszú növekedési stádiumot egy rövidebb nyugalmi követ. Ennek megfelelően egy hajszál bizonyos ideig növekszik, ezután a hajhagyma rövid nyugalmi periódusa után kihullik, majd a folyamat kezdődik elölről.

A kóros hajhullás kapcsán két csoportot szokás megkülönböztetni: a visszafordítható folyamatokat, valamint a végleges hajvesztést. A kezelés célja mindkét esetben a kiváltó ok megszüntetése.

A véges hajhullás

Ez az úgynevezett androgén típusú hajhullás a leggyakrabban előforduló változat: a hajhagymák rendkívül érzékenyek a férfi hormonokra, ezért jön létre a hajvesztés. Az erre való hajlam genetikailag örökölhető, férfiaknál jóval nagyobb számban alakul ki, mint a hölgyeknél.hajhullas301

Lévén, örökletes jelenség, a kezelés nem egyszerű, minoxidil oldat alkalmazásával bár a kihullott szálak nem nőnek vissza, viszont a folyamat lassítható, néha meg is állítható. Alkalmaznak szteroidtartalmú oldatokat is, ezeket szintén a fejbőrre kenik. Hölgyek esetében a készítményekbe sokszor kevernek ösztrogént is. A koffeintartalmú samponok és hajszeszek használata is lassíthatja a hormonális eredetű hajhullás folyamatát.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

 • Revalid kapszula 30x

  Revalid kapszula 30x

  <p>Természetes eredetű haj- és körömregeneráló készítmény. Megállítja a hajhullást, serkenti a hajnövekedést. Kedvezően befolyásolja a korpásodást, a viszketést, a seborrhoeát. Erősíti a körmöket.</p>

  3 699 Ft
 • Revalid kapszula 90x

  Revalid kapszula 90x

  <p>Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. Természetes eredetű haj- és körömregeneráló készítmény. Megállítja a hajhullást, serkenti a hajnövekedést. Kedvezően befolyásolja a korpásodást, a viszketést, a seborrhoeát. Erősíti a körmöket.</p>

  8 799 Ft
 • Revalid Regrowth szérum 50ml

  Revalid Regrowth szérum 50ml

  <p>A Revalid® hajnövekedést serkentő szérum 3% Redensyl®-t tartalmaz, amely fokozza a hajnövekedést, csökkenti a hajhullást és dúsabbá teszi a hajat.</p> <p><strong>Az 50 ml-es szérum körülbelül 14 napra elegendő! </strong>A kedvező eredmény érdekében 3-6 hónap folyamatos használat javasolt!</p> <p>3 hónapos napi használat után akár 28 000 új hajszál nő*</p>

  15 990 Ft

A visszafordítható hajhullás

A visszafordítható kopaszodást az esetek döntő többségében a szervezetet ért stressz váltja ki:

 • gyulladás,
 • baleset,
 • műtét,
 • gyógyszer mellékhatás (kemoterápia),
 • pszichés trauma.

A hajvesztés ilyenkor nem azonnal, hanem hónapokkal később jön létre, hirtelen. Ha megtalálják és kezelik az okot, a hajhullás magától abba marad.

Előfordul, hogy idült gyulladásos gócot mutatnak ki a szervezetben, ez az esetek többségében gyulladt foggyökér vagy mandulagyulladás. Amint ezeket a gócokat felszámolják, a hajhullás kezelhető, majd megszüntethető.

Ezen okokból kialakult hajhullások kezelése is szteroidos ecsetelőkkel történik.

Vitaminok a fejbőr egészségéhez

A hajhagymák aktiválására, a hajszálak növekedésének serkentésére jó hatással lehet az antioxidáns tartalmú A- és E-vitamin, a B-vitamint, mely a körmökre is jó hatással van.

Az előbb említett vitaminok zsírban oldódóak, a szervezet el tudja őket raktározni, éppen ezért a túlzott bevitelükkel óvatosnak kell lenni.

Az ásványi anyagok, nyomelemek szintén jótékonyan befolyásolják az egészséges hajképződést, ezek közül a legfontosabb a réz, a vas és a cink, valamint a kén.

A kén a hajszálak alapjául szolgáló keratin szintézisében tölt be nélkülözhetetlen szerepet.

Érdemes a fent említett anyagokat olyan készítmények formájában a szervezetbe juttatni, melyekben kombináltan, és a megfelelő mennyiségben vannak jelen. Az ilyen kapszulákat, tablettákat általában kúraszerűen célszerű alkalmazni, így segíthető elő a legjobban a hajhagymák regenerációja.

5 házi praktika hajunk ápolásához a nyári hőségben

5 házi praktika hajunk ápolásához a nyári hőségben

Napsütés, strand, tengervíz – nyáron rengeteg káros hatás érheti a hajkoronánkat, épp ezért nagyon fontos, hogy megfelelően ápoljuk azt. Ebben az alábbi tippek nyújtanak segítséget.

tavaszi hajhullás

Normális a tavaszi hajhullás – Mérséklő tippek!

A tél megviseli szervezetünket, így hajunk állapotára is hatással lehet. A tavaszi hajhullás tulajdonképpen normális, de mit tehetünk csökkentésének érdekében?

Hajszépítő csodaszerek – 3 módszer a gyönyörű hajkoronáért

Ezek a módszerek valóban segítenek, ha egészséges, fényes hajkoronát szeretne!

A legfontosabb nyomelemek

Fontos, hogy vitaminokban, nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag táplálkozást folytassunk.

A hajhullás okai - 10 dolog, ami a háttérben állhat

A hajhullás okai – 10 dolog, ami a háttérben állhat

Mi számít kóros hajhullásnak ősszel, mi az oka és hogyan kezelhető?

Kulcsszavak: , ,