Nyári útipatika – Milyen gyógyszert vigyünk nyaralásra?

Nyári útipatika – Milyen gyógyszert vigyünk nyaralásra?

Kapcsolódó tünetek:

1. Megfázás, torokgyulladás

A légkondicionáló, a nedves fürdőruha, a sok hideg ital, fagylalt és a vírusok akár nyáron is okozhatnak megfázást, náthát. Erre megoldás – azon felül, hogy odafigyelünk magunkra - ha az útipatikában mindig van nálunk torokfertőtlenítő spray, szopogatós cukorka és gyulladáscsökkentő valamint lázcsillapító szer. Vihetünk magukkal C-vitamint és kálcium pezsgőtablettát is, ami felgyorsíthatja a gyógyulási folyamatot.

2. Sérülések

Akár tengerparton, akár hegyek között vagyunk, kisebb-nagyobb sérülések bárhol érhetnek bennünket és olyankor nem árt, ha kéznél van ragtapasz, kötszer és sebfertőtlenítő szer pl. Betadine. A szálka, tüske eltávolítására jó, ha az útipatikánkban van csipesz is.

3. Gyomorrontás, fertőzés

Bárhová is utazunk, érdemes már egy héttel a nyaralás kezdete előtt elkezdeni probiotikumot szedni. Ez különösen akkor fontos, ha egzotikus helyre utazunk, amelynek baktériumflórája nagyon eltér a hazánkban megszokottól. A probiotikumok segítenek az immunrendszer, az emésztés egészségének megőrzésében és szervezetünket támogatják a kórokozókkal szembeni küzdelemben. Ha összeszedtünk valamilyen emésztőrendszeri fertőzést, hasmenésünk van, segít a széntabletta illetve a Smecta por, amely gyulladáscsökkentő, megköti a méreganyagokat, bevonja és védi a bélnyálkahártyát.

4. Leégés

Nem kell ahhoz tengerparton lenni, hogy leégjünk. Kellő védelem hiányában városnézés vagy kirándulás közben is megkaphat bennünket a nap. A megfelelő fényvédelemről mindig gondoskodjunk! 3 év alatti kisgyermekek esetében legalább 50 faktoros, hypoallergén naptej az ideális, felnőtteknél pedig attól függ a faktorszám és a napvédő típusa, hogy mennyire fehér és érzékeny a bőrünk. Az útipatikában legyen nálunk olyan hűsítő krém, zselé vagy hab, amely kifejezetten a leégett bőr kezelésére lett kifejlesztve. Kérjünk a patikában segítséget a megfelelő termék kiválasztásához!

5. Fájdalmak

A nyaralás során nem csak a torkunk fájhat, de a fülünk is begyulladhat vagy akár egy-egy fogunk is belobbanhat. Legyen nálunk mindig általános fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő készítmény!

6. Úti betegségek

Akár autóval, akár repülővel utazunk, előfordulhat, hogy hányingerünk lesz. Ez főként nagy melegben nagyon gyakori. Ha eleve tudjuk, hogy valamelyik családtag hajlamos utazás közbeni rosszullétre, gondoskodjunk róla, hogy az útipatika tartalmazzon hányinger elleni tablettát.

7. Rovarcsípések, allergia

Ha allergiánk van, ne felejtsük otthon az arra szedett gyógyszerünket! Rovarok mindenütt vannak, főként a szúnyogok keseríthetik meg az életünket, ezért érdemes szúnyogriasztó spray-t, elektromos készüléket egyaránt magunkkal vinni és az sem árt, ha Fenistil gél is van a csomagban a csípések okozta viszketés enyhítésére.

Az útipatika tartalmazza a következőket:

  • Gyulladáscsökkentő, torokfertőtlenítő, C vitamin, kálcium pezsgőtabletta
  • Láz- és fájdalomcsillapító, lázmérő
  • Kötszer, sebtapasz, sebfertőtlenítő (jódtartalmú), hámosító spray vagy krém
  • Naptej, napozás utáni, hűsítő krém, különféle bőrnyugtató és regeneráló kenőcs, égésre speciális készítmény
  • Probiotikum, széntabletta, Smecta por
  • Hányinger elleni szerek
  • Allergia elleni gyógyszer, rovarriasztó spray és elektromos készülék
  • Csipesz, kisolló
2020. augusztus 23.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek