Hosszan fennálló gyomorégés esetén forduljon orvoshoz!

2016. november 7.

Kapcsolódó tünetek:

gyomorégés

Tisztelt Gyógyszerész!

Évek óta vény nélküli készítményt szedek refluxomra. A tünetek elmúlnak, de nem szűnnek meg. Ez normális?

 Tisztelt Kérdező!
Folyamatosan fennálló reflux vagy gyomorégés esetén mindenképpen forduljon háziorvosához, aki gasztro-enterológus szakorvoshoz fogja iránytani. A vény nélküli gyomorsav semlegesítő készítmények ideiglenesen elnyomják a tüneteket, de valójában fokozott termelésre serkentik a szervezetet.
Tisztelettel: dr. Fila András, gyógyszerész

 

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

A reflux diéta aranyszabályai

A reflux diéta aranyszabályai

A reflux kezelésére a gyógyszerektől a diétán át a műtétig számos módszer létezik. Jelen esetben a reflux diéta szabályait ismerjük meg közelebbről.

Házi segítség gyomorrontás esetén

Házi segítség gyomorrontás esetén

A gyomorrontás a legtöbb esetben hasfájással, émelygéssel, emésztési zavarokkal és lázzal jelentkezik. Annak érdekében, hogy minél előbb lépjünk a gyógyulás útjára, az alábbi házi praktikákat érdemes kipróbálnunk.

Így enyhíthető gyorsan a gyomorégés

Így enyhíthető gyorsan a gyomorégés

Az egészségtelen életmód és a helytelen étkezés következtében egyre többen szenvednek gyomorégéstől. A legtöbben ilyenkor gyógyszerekkel próbálnak enyhíteni a panaszokon, pedig számos más praktika van, mely gyorsan és hatékonyan segít.

Minden, amit a reflux diétáról tudni érdemes

Minden, amit a reflux diétáról tudni érdemes

A reflux diéta fontos kiegészítője az életmódváltásnak, ha valaki ezzel a betegséggel küzd. Cikkünkben hasznos tippek és tanácsok olvashatók.

A reflux okai és tünetei

A reflux okai és tünetei

Magyarország lakosságának kb. 30 százaléka refluxos, ami számos kellemetlen panasszal jár. Cikkünkben a reflux kiváltó okairól és tüneteiről olvashatnak.