Hosszan fennálló gyomorégés esetén forduljon orvoshoz!

2016. november 7.

Kapcsolódó tünetek:

gyomorégés

Tisztelt Gyógyszerész!

Évek óta vény nélküli készítményt szedek refluxomra. A tünetek elmúlnak, de nem szűnnek meg. Ez normális?

 Tisztelt Kérdező!
Folyamatosan fennálló reflux vagy gyomorégés esetén mindenképpen forduljon háziorvosához, aki gasztro-enterológus szakorvoshoz fogja iránytani. A vény nélküli gyomorsav semlegesítő készítmények ideiglenesen elnyomják a tüneteket, de valójában fokozott termelésre serkentik a szervezetet.
Tisztelettel: dr. Fila András, gyógyszerész

 

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

A reflux diéta aranyszabályai

A reflux diéta aranyszabályai

A reflux kezelésére a gyógyszerektől a diétán át a műtétig számos módszer létezik. Jelen esetben a reflux diéta szabályait ismerjük meg közelebbről.

Minden, amit a reflux diétáról tudni érdemes

Minden, amit a reflux diétáról tudni érdemes

A reflux diéta fontos kiegészítője az életmódváltásnak, ha valaki ezzel a betegséggel küzd. Cikkünkben hasznos tippek és tanácsok olvashatók.

A reflux okai és tünetei

A reflux okai és tünetei

Magyarország lakosságának kb. 30 százaléka refluxos, ami számos kellemetlen panasszal jár. Cikkünkben a reflux kiváltó okairól és tüneteiről olvashatnak.

A gyomorfekély kialakulásának okai

A gyomorfekély kialakulásának okai

A gyomorfekély a gyomornyálkahártya folytonosságának megszakadása legalább 5 mm kiterjedésű területen. A fekély a nyálkahártya különböző rétegeit érintheti. A betegséggel forduljunk orvoshoz, hiszen súlyos egészségügyi problémákat okozhat.

Mi a teendő gyomorrontás esetén

Mi a teendő gyomorrontás esetén?

A gyomorrontás igen gyakori probléma. Oka a túlzott mennyiségű étel fogyasztása, de hasonló tüneteket produkálhat, ha vírusos vagy bakteriális fertőzés áll a háttérben. Mit tegyünk, ha gyomorrontással állunk szemben?