Az 5 legjobb gyógynövény puffadásra

Az 5 legjobb gyógynövény puffadásra

Kapcsolódó tünetek:

1. Kömény A köményt gyakran alkalmazzák nehezen emészthető, vagy puffadást okozó ételek elkészítésekor, ugyanis a benne található karvon javít ezen ételek emészthetőségén. A kömény jótékony hatását már a kőkorszakban ismerték, ezáltal Európa legrégebbi fűszer- és gyógynövényei közé tartozik. 2. Ánizs Az ánizs szintén fűszer- és gyógynövény. A legtöbben alkohollal hozzák összefüggésbe, hiszen a törököknél az úgy nevezett Rakit, a görögöknél pedig az Ouzot is ánizzsal fűszerezik. Az ánizsolajban található nagy mennyiségű anetolnak köszönhetően hozhat enyhülést puffadáskor. 3. Édeskömény Az édeskömény – az ánizshoz és a köményhez hasonlóan – a benne található illóolajnak köszönhetően rendkívül hatásos a puffadás megelőzésében és megszüntetésében, ugyanis görcsoldó hatása van. Többféle módon is lehet használni, hiszen teaként és olajként is kifejti gyógyító hatását. Az édesköményt gyakran használjuk főzésnél, hiszen gyökerét meg lehet enni akár nyersen, akár főzve, a magokat pedig fűszerként is használhatjuk. A benne rejlő illóolajnak hála, gyakran alkalmazzák gyomor- és bélpanaszok kezelésére. Gyereknek is nyugodtan adhatjuk, leginkább tea formájában. Íze az ánizséra hasonlít. 4. Citromfű A citromfű kinézete nagyon hasonlít a csalánéra, ennek ellenére nyugodtan megfoghatjuk, ugyanis nem csíp. A citromfűben is rengeteg illóolaj található, többek között a citrál. Utóbbinak köszönheti például citromos aromáját. Leggyakrabban nyugtató hatása miatt alkalmazzák, de emellett görcsoldó és az emésztést is segíti. Ezzel a szuper növénnyel nem csupán az ételeinket ízesíthetjük, de nyáron akár a hideg italokat is. 5. Borsmenta A borsmenta az egyik legismertebb gyógynövény, hiszen mindenki ismeri jellegzetes ízét, továbbá nagyon sok különböző területen alkalmazzák. Legnagyobb részben mentolt és linaloolt tartalmaz, melyek antibakteriális hatásuk miatt a borsmenta számos megfázás elleni készítményben is megtalálható. Ezen kívül segíti az emésztést, továbbá görcsoldó hatása is van. Alkalmazhatjuk ételek ízesítésére, főzhetünk belőle teát, de akár olajként is használhatjuk.
2020. április 21.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek