Ezért hízhat fél év alatt akár 5 kilót is!

2016. szeptember 1.

Az 5 legnagyobb hiba, amely folyamatos súlygyarapodáshoz vezet.

Ezért hízhat fél év alatt akár 5 kilót is!

1. Nem tudjuk, mikor vagyunk éhesek

Kisgyerekként sokszor ennünk kellett akkor is, ha valójában nem voltunk éhesek, ezért nem tudtuk megtanulni felnőttkorunkra, hogy milyen a valódi éhségérzet.

Mit tehetünk?

Figyeljünk testünk jelzéseire és próbáljuk megismerni a valós éhséget! Alakítsunk ki egy belső, biológiai óránknak legjobban megfelelő napirendet, melynek legyen része, hogy minden nap nagyjából ugyanakkor étkezünk!

2. Túl sokat eszünk egyszerre

Néha képesek vagyunk addig enni, amíg a tányérunk tele van, figyelmen kívül hagyva, hogy már régen elfogyasztottuk a megfelelő mennyiségű ételt. Az elhízás nem egyik napról a másikra történik. Ha naponta 100 kalóriával túlesszük magunkat, az fél év alatt akár 5 kilogramm súlyfelesleget is okozhat!

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • XLS (XL-S) Medical Direct por 90x

    XLS (XL-S) Medical Direct por 90x

    <p>Az XL-S Medical por természetes és klinikailag igazolt hatóanyaga képes megkötni a táplálékkal bevitt zsír 28%-át, valamint csökkenti az étvágyat és a nassolási vágyat.</p>

    17 490 Ft helyett:13 990 Ft

Mit tehetünk?

Csak annyi ételt tegyünk a tányérunkra, amivel jóllakunk, de nem pukkadásig. Vessük be azt a jól bevált pszichológiai trükköt, hogy kisebb tányért használunk, amelyen ugyanakkora mennyiségű étel többnek tűnik. Ezzel akár 20 százalékkal is csökkenteni tudjuk az elfogyasztott étel mennyiségét.

Ezért hízhat fél év alatt akár 5 kilót is!

3. Megvesszük a nagyobbat

Az ételek csomagolásánál a gyártók gyakran alkalmaznak pszichés trükköket: „vegye meg a nagyobbat ugyanannyiért” vagy a „25 százalék most ingyen” feliratok hatására biztosan a nagyobb csomagért nyúlunk és többet is eszünk belőlük.

Mit tehetünk?

Válasszuk a kisebb csomagolást! Gondoljunk arra, hogy a nagyobb zacskóból többet fogunk enni és így máris pluszkalóriát viszünk be a szervezetünkbe, amelyek aztán szép lassan folyamatos hízáshoz vezetnek.

4.  Azt gondoljuk, light termékekből bármennyit ehetünk

A fogyókúrák és diéták legnagyobb hátulütője, hogy pár nap szigorúságot követően hajlamosak vagyunk megjutalmazni magunkat kitartásunkért. Megvesszük a túró rudit, és elhitetjük magunkkal, hogy a light csokoládé és puding nem hizlal. A light termékeknek is van kalóriatartalma és sokszor többet fogyasztunk belőlük, ily módon több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mintha rendes csokoládét ettünk volna.

Mit tehetünk?

Ne drasztikusan változtassunk az étrendünkön, hanem apró lépésekkel, például fehér kenyér helyett teljes kiőrlésűre térjünk át, tejcsoki helyett válasszuk a magas kakaótartalmú étcsokoládét. Felejtsük el, hogy három átkoplalt nap után jár a jutalom! A koplalás nem lehet alternatíva, mert egészségtelen. Ehelyett táplálkozzunk változatosan, de mértékkel!

5. Csodát várunk a táplálék-kiegészítőktől

Számos jó minőségű táplálék-kiegészítő van már forgalomban, amely valóban megkönnyíti a diétát vagy, hogy tartani tudjuk a súlyunkat. Ne gondoljuk azonban, hogy csak a tabletta segíteni fog a súlyfeleslegünk ledolgozásában!

Mit tehetünk?

Változtassunk életmódot: mozogjunk rendszeresen, figyeljünk oda a táplálkozásunkra! Ha tudatosan étkezünk és hetente legalább 3-4 alkalommal edzünk, már az is eredményeket fog hozni. Az étrendkiegészítők pedig segíteni fognak, hogy még kiegyensúlyozottabb lehessen diétánk és könnyebb életmódváltásunk.

Hasra hízik? Ez lehet az oka!

Hasra hízik? Ez lehet az oka!

Valószínűleg már mindannyian megtapasztaltuk már a hízással járó kellemetlenségeket, köztük pedig az igencsak frusztráló élményt, amikor a felesleges zsírpárnák egy bizonyos, nem éppen hízelgő helyen, a hasunkon, halmozódnak fel. De miért pont itt?

Diéták, amelyek károsak az agyra

Diéták, amelyek károsak az agyra

Ahogy közeledik a jó idő, egyre többen kezdenek bele különböző fogyókúrákba, melyek közül a legkedveltebbek kiiktatnak egy vagy akár több tápanyagcsatornát. Rövid távon működnek, azonban hosszú távon még az agyunkra is ártalmasak lehetnek.

Kimutatták – a közös étkezés jót tesz a gyerekeknek

Kimutatták: a közös étkezés jót tesz a gyerekeknek

Fontos eredményre jutott a kanadai Guelph Egyetem kutatócsoportja: már heti két családi étkezés is nagyban hozzájárulhat a gyermekek megfelelő étrendjéhez és egészségesebb táplálkozásához – akár beszélgetünk közben, akár nem.

Ez történik testünkkel, ha túl sokat eszünk

Ez történik testünkkel, ha túl sokat eszünk

Sokunknak az ünnepek nem csak a karácsonyi ajándékokat és a családdal töltött pillanatokat jelentik, hanem a mértéktelen habzsolást is. Ízlelőbimbóink kényeztetése mellett azonban több kellemetlenséget is okozhatunk magunknak a túlzott lakomázással.

Hogy lehet szülés után lefogyni?

Hogy lehet szülés után lefogyni?

7 tipp, hogy mihamarabb megszabaduljon a terhességi súlyfeleslegtől!