Elhúzódó nátha gyermekeknél – Következmények, szövődmények (x)

2020. február 12.

Kapcsolódó tünetek:

orrdugulás

Bármennyire is veszélytelennek tűnik egy nátha vagy megfázás gyermekkorban, eszünkbe se jusson elhanyagolni kezelését!

Bármennyire is veszélytelennek tűnik egy nátha vagy megfázás gyermekkorban, eszünkbe se jusson elhanyagolni kezelését!

A “duguláselhárítás” azért is nagyon fontos, hogy megakadályozzuk másodlagos fertőzések, szövődmények kialakulását gyermekünknél. Ebben az esetben ugyanis a gyermek orrnyálkahártyája nem tudja betölteni az előmelegítő szerepét, a levegő szűrése sem történik meg, így az alsóbb légutak védtelenek a fertőzésekkel szemben, ezért hamar kialakulhat a torokgyulladás. A szájon át történő légzés miatt kiszáradó nyálkahártya is védtelenebb a kórokozókkal szemben.

Másik igen gyakori következmény az orrüreggel összeköttetésben álló orrmelléküregek, az arc- és a homloküreg gyulladásos megbetegedése. Ennek hátterében az áll, hogy normális körülmények között az orr biztosítja ezen üregek váladékának folyamatos ürülését. A gyulladás következtében kialakuló nyálkahártya duzzanat orrduguláshoz vezet, ami  megakadályozza a szennyeződés eltávolítását. A felgyülemlett váladék ideális környezet a kórokozók elszaporodására, fertőzés kialakulására. Ez továbbterjedhet a felső légutakra, torokra, fülre is további gyulladásos szövődményeket okozva.

A felsorolt szövődmények, orrmelléküreg-gyulladások a nátha kezelésével, az orrjáratok átjárhatóvá tételével, megfelelő orrsprayk használatával előzhetők meg, illetve kezelhetők. A különböző hatóanyagokkal és hatással rendelkező orrsprayk segítenek megszüntetni az orrnyálkahártya duzzanatát, ezáltal elősegítve a baktériumok, vírusok eltávozását is a szennyező anyagokkal együtt.

Orrcsepp vagy orrspray?

A hagyományos orrcseppek helyett az orrspray-k korszerűbb megoldást képviselnek.

Megkönnyíti a választást, ha tudjuk, milyen előnyökkel jár a spray alkalmazása: gyermekek esetében különösen fontos szempont, hogy ez a legkönnyebben és legpontosabban adagolható forma, amely biztosítja, hogy a hatóanyag a megfelelő helyre jusson, és ne folyjon ki gyermekünk orrából.  A hatóanyagot tartalmazó oldatot a spray-k szórófeje finom cseppekké porlasztja, amelyek így az orrüreg belsejébe is eljutnak, még olyan helyekre is, ahová az orrcsepp nem. Így csökken a nyálkahártya irritációja is, hiszen az oldat egyenletesen oszlik szét. A spray-k használata ráadásul gyermekek esetében kényelmesebb is, mert nem kell hozzá lefektetni a gyermeket, vagy hosszú percekre oldalra hajtani a fejüket a hatás kifejlődéséhez: akár ülve vagy állva is használhatjuk.

A Rhinospray plus orrspray illóolajokat is tartalmaz, melyek kellemes hűsítő érzetet biztosítanak. Használatával rövid időn belül javulhat a közérzet, mérséklődik az orrnyálkahártya-duzzanat, és több órán át kellemesen tisztává, átjárhatóvá válnak felső légutai.

A Rhinospray plus 6 év feletti gyermekeknél biztonságosan és kényelmesen alkalmazható.
5-7 naposnál hosszabb használatra általában nincs szükség. Ennek az orrspray-ank használati ideje ne haladja meg a 7 napot!

SAHU.RHIN.20.01.0005 (2020.01.14.)

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Rhinospray Plus orrspray 10ml

    Rhinospray Plus orrspray 10ml

    <p>A Rhinospray plus oldatos orrspray az orrnyálkahártya duzzanatának mérséklésére szolgál meghűlés vagy szénanátha esetén. Ezen kívül orrmelléküreg- és középfül-gyulladásban az izzadmány kiürülésének elősegítésére is alkalmazható.</p>

    2 479 Ft helyett:2 099 Ft