Nem terjesztenek fertőzést a nedves törlőkendők?

Nem terjesztenek fertőzést a nedves törlőkendők?

Kapcsolódó tünetek:

A babatörlőkendők változó minőségben, összetétellel és csomagolásban érhetőek el, és ha megfelelően használják őket, a legtöbb babaápolási cikkhez hasonlóan biztonságos és higiénikus termékek. Mivel ezeket zárt műanyag csomagokban forgalmazzák, és kizárólag egyszer használhatóak, nagy szerepet játszanak a baba higiéniájának megteremtésében. Vannak viszont bizonyos kockázatok, melyek a helytelen használat és tárolás miatt fennállhatnak.

A helyes használaton sok múlik!

A babatörlőkendők biztonságos használatának egyik kulcsa az, hogy megismerjük helyes felhasználásukat és korlátaikat. A legtöbb babaápolási cikk fő összetevője az alkohol, amelyet mesterséges illatanyagok és egyéb vegyi anyagok kísérnek, amelyek megvédik a törlőkendőt a kórokozóktól. Bár az alkoholnak van némi antibakteriális tulajdonsága, a bébi törlőkendők nem képesek megölni minden baktériumot vagy vírust. Éppen ezért ne használjon törlőkendőt tisztálkodás helyett! Használjon antibakteriális fertőtlenítőt hogy sterilizálja a pelenkázót és a kezét, mielőtt a törlőkendőhöz nyúl! Ha csak tiszta kézzel nyúl a törlőkendőkhöz megállíthatja a baktériumok terjedését.

A baba ne vegye a szájába, a törlőkendő nem ehető!

Soha ne hagyja, hogy a baba a szájába vegye a törlőkendőt! A baba természetes ösztöne, hogy a szájába gyűr mindent, amit talál. Mivel a törlőkendő befér a baba szájába, fulladásveszélyt jelenthet! Ezenkívül az alkohollal és a vegyi anyagokkal átitatott kendők szájba vételétől a baba megbetegedhet. Vásároljon jó minőségű, antiallergén baba törlőkendőt, hogy a legnagyobb biztonságot nyújthassa gyermekének! Ne feledkezzen meg a vízről! Ha teheti, pelenka cserénél válasszuk elsőként a vizes lemosást!

Léteznek olyan törlőkendők is, melyek csak vízzel nedvesítettek, ezek használata esetén kisebb az esély a különböző allergiás bőrkiütések kialakulására.
2018. április 1.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek