Jön a nyár! Így védje és készítse fel a bőrét, hogy nyáron is ragyogjon!

Jön a nyár! Így védje és készítse fel a bőrét, hogy nyáron is ragyogjon!

Kapcsolódó tünetek:

Fényvédelem mindenkor

A nyári szezonban a legideálisabb, ha mindig lapul a táskánkban egy naptej, amit szükség esetén használhatunk. Fényvédelemre ne csak a strandon gondoljunk, egy városi séta alkalmával, kertészkedés közben is könnyen leéghetünk. Fontos, hogy az arcon speciálisan erre a területre kifejlesztett napvédőt használjunk! Ezek általában kevésbé zsíros, könnyen felszívódó krémek, melyek magas, minimum 30-as faktorszámmal rendelkeznek. A szemek körüli érzékeny bőr védelméről se feledkezzünk meg, és az ajkak védelmére is ügyeljünk: különböző faktorszámú UV filtert tartalmazó ajakápolók közül választhatunk, színezett ill. színtelen kivitelben.

Peeling

Lényeges, hogy az elhalt hámsejteket még a nyári időszak előtt eltávolítsuk. A mechanikai peeling során apró, kemény részecskék segítségével egyszerűen, dörzsöléssel távolíthatjuk el az elhalt hámsejteket. A kémiai peeling esetén – amelynek alkalmazását csak szakemberre bízzuk- alfa-hidroxi savakat használnak a bőr hámlasztásához, fiatalításához. Az ilyen típusú kozmetikai kezelést azonban csak ősszel javasolt elvégeztetni, mivel a savas hámlasztás során a bőrt védő keratin réteget oldják. A bőr fokozott érzékenységével pedig nő a leégés veszélye. Kellemetlen szövődményként ilyenkor jelentkezhet még hiperpigmentáció, egyenetlen barnulás, fokozódik a bőrgyulladások kialakulásának esélye. AHA kezelés után tehát mindenképpen szükség van megfelelő fényvédelemre és kerülni kell a napot, napozást.

Pattanások megelőzése

Nyáron, a fokozott verejtékezés hatására a pórusok könnyebben eltömődnek, így nemcsak az arcon, de a háton, mellkason is pattanások jelenhetnek meg. A megelőzésben ilyenkor különösen fontos a rendszeres arctisztítás: reggel és este arctej és tonik használata. Testünket dörzshatású szivaccsal, mosdókesztyűvel tisztítsuk. A nyári időszakban a vastag smink viselése sem ajánlott. Válasszunk a bőrtípusnak és bőrszínnek megfelelő, vékonyan felvitt alapozót, vagy színezett, napvédő hatású nappali krémet, melyek biztosítják a bőr szabad légzését, de ugyanakkor nem tömítik el a pórusokat.

Napfény-vitaminok

Bőrünket nem csak kívülről kell ápolnunk, hanem belülről is, vagyis táplálkozással, megfelelő vitaminok szedésével kell gondoskodnunk arról, hogy ne szenvedjen hiányt semmiben. Amennyiben vitamin-hiányunk van, az az arcbőrünkön is meglátszik: fakó, fénytelen és ráncos lesz. Már tavasszal kezdjünk szedni bőrszépítő, bőrvédő komplexeket, melyek belülről töltik fel a bőrt mindazokkal a vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel, melyek biztosítják ragyogását és erősítik ellenállóképességét.
2017. május 18.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek