Az 5 legfontosabb gyógyszer a nyaralás alatt

2019. július 8.

Kapcsolódó tünetek:

hasmenés

Ha nyaralásra készülünk, felvetődhet a kérdés, hogy milyen gyógyszereket is vigyünk magukkal, vagy táborozó gyermekeinket milyen készítményekkel indítsuk el otthonról az erdei iskolák szezonjában.

Az 5 legfontosabb gyógyszer a nyaralás alatt

Az 5 legfontosabb gyógyszer a nyaralás alatt

A mai napig sokan felkészületlenül indulnak el nyaralni, pedig balesetek és betegségek otthonunktól távol is érhetnek minket (Sőt!). És azt se felejtsük el, hogy idegen helyen nem biztos, hogy azonnal találunk gyógyszertárt. Természetesen egy több napig tartó lázas állapot, súlyosabb fertőzés vagy komolyabb baleset esetén a legjobb szakszerű segítséget kérni, de sok esetben, ha kellően előrelátók voltunk, magunk is tudjuk kezelni a helyzetet.

Utazás előtt mindenképpen érdemes összeállítanunk saját kis “házipatikánkat”, amely a legszükségesebb gyógyszereket és készítményeket tartalmazza. Fontos, hogy ezeket lehetőleg hűtőtáskában szállítsuk, és a nyaralás alatt tartsuk őket hűvös helyen. Kérjük gyógyszerészünk vagy orvosunk segítségét, és mindent időben szerezzünk be az utazás előtt.

Ami feltétlenül legyen nálunk:

Fájdalom- és lázcsillapító:

Bármikor jelentkezhet fejfájás, hőemelkedés vagy láz utunk során. Különösen a nagy hőingadozásra vagy nyomáskülönbségre érzékeny személyeket lepheti meg a hirtelen jött fájdalom. A választék nagy, és mindenkinek megvan a jól bevált szere, ami után nyúl ilyen helyzetben. Ha gyerekkel utazunk, a lázcsillapító szinte kötelező, és ne feledkezzünk meg a lázmérőről sem.

Sebfertőtlenítő:

Nem csak a kisgyermekek hajlamosak elesni, megsérteni magukat az utazás során, hiszen a tengerparton bárki könnyen megvághatja magát. Ilyen esetekre jó, ha közel van a segítség egy sebfertőtlenítő formájában, amit jódos vagy jódmentes kivitelben is beszerezhetünk. Nem árt, ha van nálunk hozzá sebtapasz, steril mull lap és olló is.

Hasmenés, hasi görcsök elleni készítmény:

Sok gyermek és felnőtt szenved hosszabb utazás közben hányingertől. Ilyenkor a B6-vitamin csökkentheti a panaszokat. Ha a helyi ételek problémát okoznak, érdemes hasfogó készítményeket beszereznünk, illetve probiotikummal is készülni hasmenés esetére. Fontos, hogy mindig tájékozódjunk a helyi ivóvíz minőségével kapcsolatban, hiszen sok helyen alkalmatlan az emberi fogyasztásra.

Napégés kezelésére alkalmas készítmény:

A nyári napsütés erejét gyakran lebecsüljük, különösen, ha a nyaralásunkat töltjük. Pedig fontos, hogy bőrtípusunknak megfelelő napvédő krémekkel és laza szövésű, a legmelegebb órákban bőrünket védő ruházattal felszerelkezve induljunk csak útnak. Ha pedig már megtörtént a baj, akkor jó, ha vannak nálunk a tünetek csillapítására alkalmas hűsítő, bőrnyugtató és tápláló készítmények is.

Rovarcsípések kezelésére alkalmas készítmény:

Egészen biztosan mindannyian tapasztaltuk már, hogy az esti és a hajnali órákban mennyi vérszívó és harapós rovar bújik elő egy csapásra. A rovarcsípések kellemetlen tüneteit ma már sok krém és gyógyszer enyhítheti, ezeket mindenképpen érdemes magunkkal vinni. De a tűzoltásnál is jobb a megelőzés: ha szabadtéri programot is tervezünk, mindenképp készüljünk szúnyogriasztó spray-vel.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

Utazás gyerekkel

Utazás gyerekkel

Hasmenés, leégés, rosszullét – gyermekkel utazni nem egyszerű. Egy nyaralás alatt még mi, felnőttek is számos egészségügyi problémával találkozhatunk, hát még a sokkal érzékenyebb szervezetű kicsik. Cikkünkben segítünk felkészülni ezekre.

Összes cikk Aktuális, érdekességek témában