Allergia és terhesség

Kapcsolódó tünetek:

A  terhesség alatt történő kezelések során, bizonyos gyógyszerek esetleges magzatkárosító hatása miatt, körültekintőnek kell lenni.

Az egyik legegyszerűbb, amit tehetnek a kismamák, ha kerülik a számukra ismert allergiás tényezőket, így a dohányfüstöt, a penészgombát, a poratkát, illetve a háziállatokat.

Az allergiában szenvedő várandósnak fel kell keresnie a szakorvost, hogy megbeszéljék a további kezelési lehetőségeket és az addigi gyógyszeres terápiát a terhességhez igazítsák.

Nem gyógyszer, mégis segít

A légúti allergiások esetében az esetek többségében legfőképp a belélegzett levegő a közvetítő közeg, így pollenallergia esetén célszerű a lakóhelyiségbe pollenszűrős légkondicionálót beszerezni, ez nem engedi a lakótérbe jutni az allergéneket. Fontos lenne a Hepa-szűrős, illetve víztartályos porszívók használata is. Pollenallergiás várandós nőknek nem javasoltak allergiás időszakban az erdei séták sem.

Egyedi tixotróp formulának köszönhetően a Prevalin Allergia gyorsan és hatékonyan enyhíti a szénanátha (allergiás rhinitis) tüneteit, nem tartalmaz gyógyszert és tartósítószert, várandós és szoptató kismamák is használhatják.

A kezeletlen asztma veszélyes a magzatra

A nem, illetve rosszul kezelt asztma következtében kialakuló kóros állapot miatt  a magzati károsodás rizikója  nagyobb, mint a gyógyszerek alkalmazása, ugyanis a kezeletlen betegség az anyai vér oxigéntartalmának csökkenését vonhatja maga után, így a magzat vérébe is kevesebb oxigén jut. Ez károsan hat a magzat fejlődésére, alacsony születési testsúlyhoz vezethet, és ronthatja az életesélyeit is.

A terápia során  az inhalációs készítményeket részesítik előnybe.  Az asztmában szenvedő várandós rendszeres tüdőgyógyászati ellenőrzése szükséges.

Ha a várandós nő ételallergiában szenved

A leggyakrabban liszttel, tejjel és tojással szemben fennálló allergiával találkozhatunk. Ételallergiában szenvedők kismamák amennyire csak lehetséges, kerüljék az érintett élelmiszert.

2016. augusztus 17.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek