A terhesség jelei – 7 kevésbé ismert tünet

A terhesség jelei – 7 kevésbé ismert tünet

Kapcsolódó tünetek:

  1. Megnagyobbodott mellek
A várandósságnak számos pozitív hatása van a testünkre nézve, hiszen a hajunk és a bőrünk lesz napról napra szebb és fényesebb lesz. De emellett más feltűnő változással is számolnunk kell, ezek közül az egyik, hogy akár egy teljes kosármérettel is megnagyobbodhatnak a mellek. Mindez  az elején okozhat némi kellemetlenséget, hiszen ekkor érzékenyebbek és feszülhetnek is.
  1. Állandó fáradtság
Egy kismama szervezetében rengeteg hormonális változás megy végbe, amit nem könnyű feldolgozni. Ezeknek a folyamatoknak tudható be az állandó fáradtság, ami leginkább az első trimeszterben szokott jelentkezni. Ha azt vesszük észre magunkon, hogy egész nap nyúzottak vagyunk, és legszívesebben aludnánk, akkor jusson eszünkbe, hogy ez akár a terhesség egyik jele is lehet.
  1. Gyomorégés
Teljesen lényegtelen, hogy a terhesség előtt hajlamosak voltunk-e gyomorégésre vagy sem, a várandósság során ez a legtöbb esetben egy visszatérő probléma. A gyomorégés kellemetlen tüneteit a szervezetünk progeszteron szintjében történő változás okozza, így ha gyakran vannak ilyen típusú panaszaink, akkor nem szabad kizárnunk a terhesség lehetőségét sem.
  1. Viszketés
Ez valóban egy meglepő tünet, ennek ellenére létezik, és viszonylag sok nőt érint. A kismamák gyakran tapasztalják, hogy viszket a hasuk vagy a mellük, illetve annak környéke, ami annak tudható be, hogy ezen a területen folyamatosan tágul a bőr, hiszen alkalmazkodnia kell a testünk változásaihoz.
  1. Hüvelyváladék
A hüvelyváladék megnövekedett mennyisége hátterében a legtöbben betegséget sejtenek. Amíg azonban ez nem kóros, azaz a váladéknak nincs kellemetlen szaga, furcsa állaga vagy színe, addig sokkal nagyobb annak az esélye, hogy terhességet jelez. A várandósság során ez teljesen normális, viszont arra tényleg figyeljünk, hogy amennyiben ez az előbb felsorolt tünetek egyikével jár együtt, akkor mindenféleképp keressünk fel egy nőgyógyászt.
  1. Székrekedés
Az aranyér sajnos egy igen gyakori velejárója a terhességnek, ami a székrekedésnek köszönhető. Tény, hogy ez a panasz a várandósság elején viszonylag ritkán fordul elő, ennek ellenére megtörténhet. Ez a kellemetlenség szintén a progeszteronszint megváltozásának tudható be, ugyanis ez a hormon nagy befolyással van az emésztésünkre is. A székrekedés elkerülése érdekében igyunk sok folyadékot, és együnk magas rosttartalmú élelmiszereket!
  1. Megnövekedett húsfogyasztás
Az utóbbi időben teljesen megbolondulunk a húsért, és legszívesebben állandóan azt ennénk? Akkor lehet, hogy áldott állapotban vagyunk! A szervezetünknek a terhesség során sokkal több vasra van szüksége, ezt pedig a húsevéssel lehet a legjobban és leggyorsabban kielégíteni, így akár már a várandósság legelején is tapasztalhatjuk ezt a tünetet.
2020. július 1.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek