8 étel, amit a bőrgyógyászok nem ajánlanak

8 étel, amit a bőrgyógyászok nem ajánlanak

Kapcsolódó tünetek:

Sose feledkezzünk meg arról, hogy egyformán fontos, hogy mit kenünk a bőrünkre és mit eszünk, illetve iszunk. Míg az antioxidánsokban gazdag ételek rendkívül jó hatással vannak a bőrünkre, addig az alábbi élelmiszerektől pattanásosak és narancsbőrösek lehetünk.
  1. Diétás üdítő
Azok számára, akik szeretik a cukros üdítőket, van egy rossz hírünk: a diétás változatokat sem ajánlott fogyasztani. Ezek nem csupán hizlalnak, de a bőrünket is tönkreteszik. A zsírsejtek megduzzadnak, ezáltal rosszabbodhat a narancsbőr.
  1. Fűszeres ételek
A fűszeres ételektől súlyosbodhat a rosacea, így ajánlott az ilyen élelmiszerek mellőzése. Minden olyan étel, ami kitágítja az ereket, ronthat a helyzeten. (Így hathat az alkohol is.)
  1. Tészta
A tésztaételek súlyosbíthatják az aknét és a narancsbőrt, továbbá befolyásolhatják szervezetünk folyadékszintjét. Ajánlott a tésztafogyasztás minimalizálása.
  1. Tejtermékek
A túl sok tejtermék fogyasztása súlyosbíthatja az aknét, továbbá könnyedén begyulladhatnak tőle a szövetek.
  1. Fehér kenyér
Amennyiben el szeretnénk kerülni a pattanások kialakulását, akkor jobban tesszük, ha fehér kenyér helyett teljes kiőrlésűt eszünk. Ezzel nem csupán bőrünkkel teszünk jót, hanem alakunkkal is.
  1. Chips
Azzal talán nem mondunk semmi újdonságot, hogy a chips rossz hatással van a bőrünkre. Próbáljuk kerülni az előre csomagolt, olajos ropogtatni valókat, és válasszunk inkább egészséges nassolnivalót.
  1. Muffin
A bőrgyógyászok összességében nem javasolják a magas glikémiás indexű ételek – mint például a muffin – fogyasztását, melyek bőrgyulladást és ráncosodást okozhatnak.
  1. Tejsavó fehérje shake
A fehérje shake-nek fontos szerepe van az izomépítésben és az izmok regenerálásában, azonban bizonyos fehérjék ronthatnak bőrünk állapotán. Ilyen például a tejsavó fehérje, ami aknét okozhat.
2018. december 13.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek